Sinj: Normalizirana je opskrba vode, radnici su sanirali cijev | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Sinj: Normalizirana je opskrba vode, radnici su sanirali cijev

Sinj: Normalizirana je opskrba vode, radnici su sanirali cijev

Kvar je saniran brzom intervencijom s obzirom na kompleksnost zahvata, izjavio je direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine Josip Mioč

VIDEO

Opskrba vodom u potpunosti je normalizirana u petak u cetinskom kraju te splitskom i omiškom zaleđu nakon što su ta mjesta bila bez vode zbog puknuća magistralne vodovodne cijevi u naselju Ruda.

Kvar je saniran brzom intervencijom s obzirom na kompleksnost zahvata, izjavio je direktor Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine Josip Mioč, dodavši kako sada predstoje radovi asfaltiranja županijske ceste oštećene pod naletom vode.

"Kako bi se spriječilo i minimiziralo utjecaj takvih stvari svi skupa trebamo raditi na alternativnim pravcima već dotrajalih cjevovoda, nekih i starijih od 50 godina", smatra Mioč.

Dodao je da tu prvenstveno misli na Hrvatske vode te Ministarstvo gospodarstva koje s njima upravlja u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom te gradovima i općinama na tom području.

Prema njegovim riječima, jedan dio projekta alternativnog vodnog pravca od Rude do Vratnica posjeduje građevinsku dozvolu te se očekuje njegova realizacija.

Uzrok puknuća magistralne cijevi, kaže Mioč teško je detektirati s obzirom na starost cjevovoda na koji nepovoljno utječu i višednevne suše, potresi te transport teške mehanizacije radi projekta Aglomeracije Otok.

U nekim mjestima kontinentalne Hrvatske donesene su odluke o redukciji vode, a Mioč kaže da u cetinskom kraju kapaciteti izvora Ruda, Kosinac i Šilovka zasad nisu ugroženi te se nadaju da će i u budućnosti tako ostati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike i štićenike Doma. Otkrili motiv?
IZ MINUTE U MINUTU

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike i štićenike Doma. Otkrili motiv?

Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe i počeo pucati po ljudima. Ubio je na licu mjesta petero i još sedmero judi ozlijedio. Jedna osoba je još preminula u bolnici.

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje
UMIROVLJENI VOJNI POLICAJAC

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje

Mogu vam potvrditi da je u našu bolnicu zaprimljeno sedam pacijenata, rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice. Dodala je kako je pet osoba sa teškim tjelesnim ozljedama