Obavijesti

News

Komentari 202

Sinjska alka: Generalu Anti Gotovini su uručili priznanje

Sinjska alka: Generalu Anti Gotovini su uručili priznanje
15

Sretan sam i ponosan i zbog jedne i druge počasti. Idem li u ponedjeljak u Knin? Naravno, ja sam bivši vojnik i drago mi je što ću biti u Kninu, rekao je Gotovina

VIDEO

Ante Gotovina doživio je prave ovacije u nedjelju u Sinju. I u Alkarskim dvorima i na samom alkarskom trkalištu dočekan je s najvećim počastima, a proglašen je i počasnim građaninom Sinja, te počasnim članom Viteškog alkarskog društva:

- Sretan sam i ponosan i zbog jedne i druge počasti. Idem li u ponedjeljak u Knin? Naravno, ja sam bivši vojnik i drago mi je što ću sutra biti u Kninu, rekao je general Gotovina i dodao da je on 'vojnik - bivši, a sada ribar'. Gotovina koji je na Alku došao sa suprugom Dunjom, potpuno je zasjenio političare koji su došli u Sinj.

A bio je tu gotovo cijeli državni vrh, na čelu s predsjednikom Josipovićem i predsjednikom Sabora Josipom Lekom. Bili su tu i ministri Grčić, Mrsić, Ranko Ostojić i mnogi drugi.

- Premijer nije došao, ali bit će sutra u Kninu. Tako je raspodijelio obaveze - rekao nam je Branko Grčić.

Došli su u Sinj i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, te vijećnica koja ga proziva Marija Budimir. 

Vješto su se izbjegavali sinjskim uličicama...

A atmosfera na sinjskim ulicama bila je svečana kao i svake godine. Već u ranu zoru, oko šest sati ujutro, na sinjskom glavnom trgu okupilo se nekoliko stotina mladića koji su glasnim pjevanjem budili građane. Kasnije su ulice preplavili domaći i strani turisti, a sve je kulminiralo početkom prve trke. 

Pobjednik ovogodišnje, 298. Alke je Ante Zorica. Pobjedu je odnio sa sedam osvojenih punata. Ovo mu je treća pobjeda na Sinjskoj alci. 

Svi alkari očekuju pobjedu

Svake godine svi alkari i brojni prijatelji navečer odlaze u kuću pobjednika. Jede se, pije i slavi sve do zore, a otkrili smo i kako alkari i njihove obitelji pripreme hrane i pića za tolike goste. Naime, svi alkari očekuju pojedu i svaki od njih već ima pripremljeno "brdo" hrane za slučaj pobjede. Janjci se peku i prije početka prve trke, a spremni su i domaći pršut, sir i ostale delicije. Viteško alkarsko društvo pak ispeče nekoliko odojaka, i čim Alka završi meso se vozi u kuću pobjednika.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.