Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
118 komentara

Sinjska alka u Vukovaru: 'Ovo je odluka ljudi, a ne politike...'

"Dugo je vremena odluka o tome da se alka trči u Vukovaru dozrijevala u nama Sinjanima i sada smo iznimno ponosni što možemo svečanu alku trčati u Vukovaru"

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
118 komentara

"Dugo je vremena odluka o tome da se alka trči u Vukovaru dozrijevala u nama Sinjanima i sada smo iznimno ponosni što možemo svečanu alku trčati u Vukovaru. Ovo je po četvrti puta da se alka održava izvan Sinja, ali po prvi puta da je alka izvan Sinja odlukom ljudi, a ne politike", rekao je u Vukovaru Stipe Jukić predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj nakon što je u dvorcu Eltz u Vukovaru potpisana povelja o održavanju Sinjske alke u Vukovaru.

Povelju je potpisao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Definirano je kako će se svečana alka u gradu heroju trčati 6. svibnja, a trkalište će biti postavljeno u Županijskoj ulici nedaleko Gradskog muzeja. Istaknuto je i kako je riječ o iznimno zahtjevnom događaju u organizacijskom smislu, ali da nema nikakve sumnje da će alka biti održana na najvišem nivou.

Alkarski vojvoda i zapovjednik alkarske povorke, vojvoda Ante Vučić, kazao je kako svečanu alku u Vukovaru posvećuje svima onima koji su branili Vukovar i poginuli za taj grad te svim nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message