Obavijesti

News

Komentari 10

Sisački HDZ: 'Ikić Baniček krši zakon i uništava klub Sisciju'

Sisački HDZ: 'Ikić Baniček krši zakon i uništava klub Sisciju'
1

Ivan Celjak je rekao da se Hokejskom kluba Siscia onemogućuje korištenje  termina u novoizgrađenoj dvorani. Sisački gradski HDZ smatra da su glavni krivci za to gradonačelnica i njezin suprug

VIDEO

Predsjednik sisačkog HDZ-a Ivan Celjak u petak je optužio sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček (SDP) i gradske vlasti za kršenje zakona, nepoštivanje odluka državnih institucija, manipuliranje  službenim dokumentima i korištenje poluga moći kako bi se uništio sisački Hokejski klub (HK) Siscia. 

U Sisku postoje dva hokejska kluba, HK Siscia, koji je, ocjenjuju u HDZ-u, u nemilosti i nije mu omogućeno treniranje na ledu gradskog Športsko rekreacijskog  centra, i HK Sisak koji ondje trenira.

Medicinske sestre vratile se iz inozemstva u sisačku bolnicu
Medicinske sestre vratile se iz inozemstva u sisačku bolnicu

Celjak je na konferenciji  za novinare rekao da se Hokejskom kluba Siscia onemogućuje korištenje  termina u novoizgrađenoj Ledenoj dvorani za treninge i utakmice. Sisački gradski HDZ smatra da su glavni krivci za to gradonačelnica i njezin suprug, kojeg, na temelju dokumenata koje je nedavno objavio RTL u svojoj emisiji, optužuju za utjecaj na vodstvo sisačke gradske ustanove Športsko rekreacijski centar (ŠRC).

sdp

- Gradonačelnica koja prikriva dokumente, javno i nedvojbeno dokazano govori neistinu, omalovažava osobe s invaliditetom, sprda se državnim institucijama i ne poštuje njihove odluke; kreatorica je podjela u društvu i uzrok gubitaka povjerenja građana u učinkovit pravni sustav. Neviđeno je i skandalozno da gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u službenoj komunikaciji piše da su članovi HK Siscia, jedan dio naših sugrađana, Siščani, idioti i invalidi, i da osjeća prezir prema njima - izjavio je predsjednik sisačkog HDZ-a Celjak. 

 HK Siscia trenutno trenira na igralištu sisačke Gimnazije, na suho, a rijetko, ako dobiju plaćeni termin, i na ledu u dvorani u Zagrebu.

 Celjak dodaje kako ne zna što je strašnije, socijalna neosjetljivost gradonačelnice koja bi trebala voditi jednaku brigu o svim građanima, prikrivanje ugovora koji dokazuje da upravo Kristina Ikić Baniček brani HK Sisciji korištenje Ledene dvorane, ili, pak, opravdavanje vlastitog supruga koji raspolaže službenim gradskim dokumentima i izdaje naredbe ravnatelju ŠRC-a.

- Imamo saznanja da je objavljenim mailovima i dokumentima otvorena Pandorina kutija i da ćemo saznati za mnoge nemoralne i nazakonite radnje vezane uz rad Kristine Ikić Baniček - izjavio je Celjak na konferenciji za novinare u Sisku.

Sisak postao prvi grad zdrave dječje prehrane u Hrvatskoj
Sisak postao prvi grad zdrave dječje prehrane u Hrvatskoj

 Podsjeća da je upravo Sisak nositelj titule Europski grad sporta za ovu godinu. Dodaje kako sisački HDZ zato ipak neće tražiti preispitivanje tog statusa, da zbog   spomenute 'grupice ljudi' grad Sisak 'ne bi trpio sramotu'.

Celjak ističe da HDZ, koji je u Gradskom vijeću oporba, nudi racionalna rješenja, ali i da postoji pravni put za rješenje problema. 

HK Siscia punopravni član Hrvatskog saveza hokeja na ledu

 Sisački Hokejski klub Siscia ima oko 60 članova od kojih su većina aktivni natjecatelji i natjecateljice. Natječu se u Prvenstvu Hrvatske u hokeju na ledu i inline hokeju te međunarodnoj JHL u kategorijama seniorki, seniora, U16, U13 i U11.  Također sudjeluju na domaćim i inozemnim turnirskim natjecanjima, navedeno je na službenim internetskim stranicama kluba.

 U svom radu uključen je u humanitarne akcije. Surađuje s klubovima u Hrvatskoj i u regiji. Organizira i provodi razvojne hokejaške kampove. Osmišljava i pokrećemo projekte koji za cilj imaju jači i značajniji razvoj ženskog hokeja u Hrvatskoj i regiji. HK Siscia je punopravni član Hrvatskog saveza hokeja na ledu.

 Navode i osvojene nagrade - 2016./17. Seniorke viceprvakinje Hrvatske, 2017./18. U15, ml. juniori prvaci Junior hokej lige,  2017./18. U15, ml. juniori viceprvaci u inline PH, 2017./18. Seniorke viceprvakinje Hrvatske,  2018./19. U16, juniori prvaci Junior hokej lige,  2018./19. Seniorke brončane u PH,  2018./19. Seniorke prvakinje u inline PH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa