Obavijesti

News

Komentari 217

Medicinske sestre vratile se iz inozemstva u sisačku bolnicu

Medicinske sestre vratile se iz inozemstva u sisačku bolnicu
1

U sisačku Opću bolnicu vratile su se i dvije medicinske sestre iz inozemstva - Senka Pulek iz Njemačke i Ivana Buzančić iz Austrije. Rekle su kako se u inozemstvu nerijetko ne ispune očekivanja

VIDEO

U sisačku Opću bolnicu dr. Ive Pedišića koja, koja je među najzaduženijima i u kojoj se sve više pozornosti daje planiranju i usavršavanju medicinskog osoblja, iz inozemstva su se vratile dvije medicinske sestre.

"Nastojimo ljudske potencijale planirati pet godina unaprijed jer jedino s optimalnim brojem stručnih liječnika, sestara i tehničara možemo zadovoljiti sve zahtjevnije potrebe liječenja. Dobro smo opremljeni suvremenom opremom, a uskoro nam dolaze još tri ultrazvučna aparata pa se nameće potreba dodatnog usavršavanja liječnika", rekao je ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović prilikom dodjele županijskih stipendija za doktorske studije liječnicima sisačke bolnice.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je rekao kako razvojne projekte planiraju zahvaljujući dobroj suradnji bolnice i županije.

Osim 130 specijalista, u bolnici je trenutačno i 65 liječnika na petogodišnjoj specijalizaciji. S većinom se već pregovara o njihovu ostanku u sisačkoj Općoj bolnici, dodao je Žinić i poručio liječničkom osoblju kako su im vrata te bolnice trajno otvorena, uz stalnu mogućnost usavršavanja. Župan Žinić uručio je liječnicima Goranu Kuzmecu, voditelju Odjela pedijatrije, i Andrei Lončar s Internog odjela odluke o stipendiranju na trogodišnjem doktorskom studiju. Na ime stipendije primili su po 60.000 kuna.

Kuzmec je rekao kako je to lijepa prilika za mlađe liječnike da se usavršavaju i napreduju u struci. Stipendija, dodao je, djeluje motivirajuće za napredak i ostanak u sisačkoj bolnici, što je važno i za razvoj te ustanove. Lončar je istaknula da je usavršavanje liječnika presudno za uvođenje novih metoda i primjenu novih uređaja. 

U sisačku Opću bolnicu vratile su se i dvije medicinske sestre iz inozemstva - Senka Pulek iz Njemačke i Ivana Buzančić iz Austrije. Rekle su kako se u inozemstvu nerijetko ne ispune očekivanja i ne ostvare planirane ambicije pa je povratak u matičnu ustanovu dobrodošlo rješenje. 

Na specijalizaciji u sisačkoj Općoj bolnici, među ostalima, je i liječnica Ana Blaženka Zorić, rođena Kanađanka koje je nakon završetka studija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu dobila specijalizaciju u Sisku. Izrazila je zadovoljstvo što joj je Opća bolnica dala priliku za specijalizaciju, napominjući da će vjerojatno i to utjecati na njezinu odluku o daljnjoj karijeri.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 217
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"