News

Komentari 0

Sisačko-moslavačka županija: Tijekom vikenda izbilo 19 požara na otvorenome

Sisačko-moslavačka županija: Tijekom vikenda izbilo 19 požara na otvorenome

Požari su buknuli kao posljedica nekontroliranog spaljivanja trave, niskog raslinja, korova i otpada. U policiji su izdvojili veći požar koji je buknuo u petak, 18. ožujka u Utolici, mjestu na području Hrvatske Kostajnice

Proteklog vikenda na području sisačko-moslavačke Policijske uprave prijavljeno je 19 požara na otvorenome, šest na području Gvozda, četiri na petrinjskom području, po tri na sisačkome i glinskom području, dva na kostajničkome i jedan na području Novske.

Požari su buknuli kao posljedica nekontroliranog spaljivanja trave, niskog raslinja, korova i otpada. U policiji su izdvojili veći požar koji je buknuo u petak, 18. ožujka u Utolici, mjestu na području Hrvatske Kostajnice.

Očevidom u kojem je sudjelovao inspektor za zaštitu od požara utvrđeno je da je 65-godišnjak spaljivao korov, pri čemu se vatra proširila na šumu i zahvatila oko 300 stabala hrasta, graba i bukve 62-godišnjeg vlasnika, od čega je pet stabala nagorjelo, a ostala su djelomično začađena.

Policija će protiv 65-godišnjaka mjerodavnome državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

U subotu, 19. ožujka u Ulici žrtava Domovinskog rata u Glini 61-godišnjak je spaljivao staru drvenu građu, pri čemu se vatra nekontrolirano proširila na drvene objekte, vlasništvo 57-godišnjakinje. I protiv 61-godišnjaka slijedi kaznena prijava mjerodavnome državnom odvjetništvu.

Najčitaniji članci