Obavijesti

News

Komentari 59

Vlada želi ukinuti porez na prihod mobilnim operaterima

Vlada želi ukinuti porez na prihod mobilnim operaterima
4

Vlada je u četvrtak usvojila prijedlog kojim bi se od 1. siječnja 2012. ukinula naknada od šest posto od prihoda koju plaćaju operateri mobilnog telefoniranja

VIDEO

Vlada je u četvrtak usvojila prijedlog kojim bi se od 1. siječnja 2012. ukinula naknada od šest posto od prihoda koju plaćaju operateri mobilnog telefoniranja. Ministrica financija Martina Dalić je rekla da taj porez ne postoji u zemljama u kojima posluju matične tvrtke naših kompanija.

- Zbog ovog poreza tvrtke su bile i manje konkurentne - rekla je ministrica i dodala da je država ove godine 'ubrala' 205 milijuna kuna od tog poreza, što je 13 posto manje nego lani, te da se prihodi države od toga neprestano smanjuju. Dalićka je uvjerena da će se time povećati njihove investicije.

Vlada je donijela i Program mjera kojim bi se pomoglo obnoviti područja koja su ovo ljeto izgorjela u požaru na Braču. Tada je uništeno oko 6000 hektara maslinika, voćnjaka i šuma pa bi se sa 3,5 milijuna kuna pomoglo obnoviti ta područja te urediti oko 75 kilometara zapuštenih šumskih puteva.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor još je jednom pohvalila da su posljednje izvješće o napretku i pozitivno mišljenje Europske komisije o zahtjevu Hrvatske za članstvom u EU od povijesne važnosti za Vladu i građane.

- Izvješće konstatira da nema područja u kojem nije vidljiv napredak. Osobito bih istaknula ocjene koje se odnose na potvrdu EK da je hrvatsko gospodarstvo funkcionirajuće tržišno gospodarstvo te da je sposobno nositi se s izazovima koji nas čekaju u EU. Kad to kaže EK i kad to pišu u izvješću, a oni nisu u predizbornoj kampanji, onda tome treba vjerovati - rekla je Kosorica. Sjednicu je obilježio i lapsus ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića koji se u jednom trenutku Kosorici obratio s 'potpredsjednice'.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.