News

Komentari 371

Skandalozno: 'Lovac je ubio mojeg labradora bez razloga'

Skandalozno: 'Lovac je ubio mojeg labradora  bez razloga'

Ivan Podolski (55) iz Križevaca bio je 30 metara od svog labradora Blekija kada je lovac zapucao. Uzaludno je vikao i molio ga da ne puca na njegovog psa

Uvjeren sam da je lovac vidio kroz optički nišan kako je riječ o labradoru koji je imao markicu, a i da je čuo kad sam dozivao psa i vikao da ne puca. Lovac je bez razloga ubio našeg kućnog ljubimca, psa labradora s kojim sam se dan nakon Nove godine uputio u poslijepodnevnu šetnju, rekao je Ivan Podolski (55).

Njegova kuća nalazi se na rubnom dijelu Križevaca, a Ivan se sa psom udaljio dva kilometra od kuće. Pas je potrčao prema potoku kako bi se napio vode i okupao. Kad je došao do potoka, Bleki je ušao u šumu i krenuo prema trojici lovaca jer labrador jako voli ljudsko društvo. Predosjećajući nevolju, Ivan je pozvao psa, a time ujedno skrenuo i pozornost lovcima da pas nije sam. Nekoliko trenutaka poslije odjeknuo je prvi hitac koji je promašio psa. Drugim hicem kućni ljubimac star godinu i pol je ubijen 30-ak metara od zaprepaštenog vlasnika. Ivan kaže kako mu je jasno da se sa psom nalazio na području kojim gospodari lovna udruga, ali da njegov labrador nije ugrožavao nikoga nego je veselo trčkarao šumom. Vlasnik je pozvao policiju jer je pucnjavom i njegov život bio ugrožen.

- Takvo ponašanje lovaca je opasno, etički i moralno neprihvatljivo za civilizirano društvo, i stoga smo izvijestili policiju – zaključio je Podolski.

U koprivničko-križevačkoj policiji zaprimili su prijavu da je ubijen pas u šumi na području između Križevaca i Sv. Helene. Kako je postupak u tijeku, policija o detaljima nije govorila. Dario, sin Ivana Podolskog, rekao nam je kako je lovac navodno član križevačkog Lovačkog društva “Fran Kesterčanek”.

Mačke tamane zračnicom

Svakim  danom na Verudeli u Puli sve je manje mačaka jer ih netko ubija zračnicom. Bilo ih je 30-ak, a sad ih je desetak manje. Stanovnici koji ih svaki dan hrane pronalaze ih mrtve, a neke i smrskanih glava. Pronašli su i praznu kutiju od metaka te sve prijavili policiji koja je izašla na teren. Istraga traje, a počinitelja traže.