Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Skijaš bez nogu i slijepa skijašica idu po medalje...

Dvoje hrvatskih paraolimpijaca otputovat će u Vancouver. Slijepa Nikolina Šantek (22) skija od 2005. I Dino nakon nesreće nije zapostavio sport

S.Strukić/Pixsell
Video: S.Strukić/Pixsell
4 komentara

Veseli me što sam naučio skijati, a Paraolimpijske igre su moj san, kaže Mario Dadić (40), vojni invalid bez ruke iz Vinkovaca. S još troje skijaša ide u Vancouver na natjecanje koje će početi odmah nakon Zimskih olimpijskih igara u tom kanadskom gradu.
- Prvi put imamo četiri natjecatelja na Zimskim paraolimpijskim igrama. Želio bih da svi uspješno završe utrke slaloma i veleslaloma. Nadamo se dobrom plasmanu - kaže Dragan Katunar, direktor zimskih sportova pri Hrvatskom paraolimpijskom odboru. Gotovo slijepa Nikolina Šantek (22) skija od 2005. godine. Ova studentica fizioterapije iz Zagreba vidi samo pet posto i uz nju stalno skija trener i vodič Vjeran Švaić. On joj mora i govoriti kuda treba ići kad je na stazi. I Dino Sokolović (21) student je iz Zagreba. Prije sedam godina, nakon prometne nesreće, amputirali su mu obje noge. Skijao je i prije nesreće i sport nije zapostavio. Posljednje tri godine ima posebni bob, sjedalicu u kojoj skija. Dobio ga je nakon što je na dražbi prodan štap Janice Kostelić. Onaj bez kojeg je osvojila drugo mjesto na Snježnoj kraljici.
- Uživam na stazi, nikad nije dosadno. Adrenalin stalno radi. Nadam se da ću uživati i na stazi u Vancouveru - kaže Dino.
Skijaše paraolimpijce za natjecanje u Kanadi na Sljemenu je pripremao Luka Dobrinić.
- Zlatko Pesjak naš je najbolji skijaš. To su mu druge paraolimpijske igre. Skija u stajaćoj kategoriji. Prije šest godina je prvi put stao na skije - kaže trener. Zlatko Pesjak (24) iz Baluča kraj Vrbovca tog jutra nije bio na treningu zbog liječničkog pregleda.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message