Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
51 komentara

Skiper nije slušao upozorenja: Jarbol zapeo za most Ždrelac

Ispod mosta Ždrelac ne mogu proći jedrilice više od 16,5 metara, no ni ovaj put skiper nije poslušao upozorenja. Zapeo je za most i napravio veliku štetu

Snimio čitatelj
Foto: Snimio čitatelj
51 komentara

Iako su mu prolaznici, većinom domaći ljudi, s obale vikali da se zaustavi, skiper katamarana nije ih poslušao već je nastavio s plovidbom put mosta Ždrelac koji povezuje Ugljan i Pašman. Jarbolom je udario u konstrukciju mosta. Iznajmljena jedrilica ima velike štete, jarbol joj je iskrivljen, a neki dijelovi u podnožju broda su popucali.

Kad je udario u most, jarbol je najprije zapeo o konstrukciju, a ribarska brodica skoro je udarila u jedrilicu pokušavajući proći. Srećom, do sudara nije došlo.

Šteta oko 3000 eura

Na kraju je skiper manevrima uspio izvući jarbol te su se vratili u smjeru iz kojeg su došli. Očevici kažu da je šteta oko 3.000 eura.

Svako malo netko zapne

Ispod mosta Ždrelac ne mogu proći jedrilice više od 16,5 metara . Svako malo, unatoč upozorenjima i naljepnicama na charter brodicama, netko zapne jer ne vodi računa o visini jarbola i mosta.

Prije četiri godine francuski katamaran "Ocean Whisper" s osam članova posade čiji je jarbol visok čak 30 metara zapeo je za most. Plovio je iz pravca Zadra, zapeo za električne vodove i srušio ih pa su okolna naselja ostala bez struje. Lučka kapetanija nakon toga postavila je vidljive oznake o visini mosta, no ovakve nesreće i dalje se događaju.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message