Obavijesti

News

Komentari 2

Škola se oprostila od profesora koji je poginuo u nesreći kod Varaždina: 'Bio je inspiracija'

Škola se oprostila od profesora koji je poginuo u nesreći kod Varaždina: 'Bio je inspiracija'

Uspomena na njega živjet će vječno među učenicima, kolegama i svima koji su imali čast poznavati ga, ističu iz Srednje škole Ivanec

VIDEO

Na varaždinskoj obilaznici u utorak, 7. listopada život je izgubio 35-godišnji Kristijan Miličević, suprug i otac dvoje djece. Riječ je o čovjeku koji je radio na Srednjoj školi Ivanec kao nastavnik nastavnika strojarstva u Srednjoj školi Ivanec.

Vrlo emotivno Srednja škola Ivanec oprostila se od svojeg djelatnika.

- Uspomena na njega živjet će vječno među učenicima, kolegama i svima koji su imali čast poznavati ga - ističu iz Srednje škole Ivanec.

Naime, Miličević je rođen je 22. studenog 1987. godine u Splitu. U Županji je pohađao srednju Tehničku školu, smjer strojarski tehničar. Na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu diplomirao je 2014. godine i stekao naziv magistar inženjer strojarstva. Od listopada 2018. godine Kristijan je bio zaposlen u Srednjoj školi Ivanec gdje je bio istinski omiljen među svojim učenicima.

Teška nesreća kod Varaždina: Auto se sudario s kamionom, poginuo vozač, zatvorili cestu
Teška nesreća kod Varaždina: Auto se sudario s kamionom, poginuo vozač, zatvorili cestu

- Njegova strast prema strojarstvu i lakoća prenošenja znanja bili su zarazni, a njegova nastava nikada nije bila dosadna. Kristijanov pristup poučavanju bio je poseban i inspirirajući, često se trudio povezati teoriju sa stvarnim životnim primjerima. Bio je učitelj koji je znao kako potaknuti znatiželju i entuzijazam kod svojih učenika, a usto je bio i njihov istinski prijatelj. Sposobnost da se poveže s mladima i razgovara s njima na njihovoj razini ostavila je dubok dojam na mnoge od njih. Njegova bliskost s mladim ljudima i razumijevanje njihovih potreba bili su posebni jer je u učionici stvarao ugodno okruženje gdje su se mladi ljudi osjećali podržani i uvažavani. Učenicima je pružao više od samog obrazovanja – pružao im je osjećaj sigurnosti, povjerenja i razumijevanja - ističu iz Srednje škole Ivanec.

No, nije bio samo odličan nastavnik.

- Kristijan je bio osoba koja je uvijek nosila osmijeh na licu i koja je svojim duhovitošću usmjeravala pozitivnu energiju prema svima oko sebe. Njegova sposobnost da svaku situaciju pretvori u šalu ili poučnu priču te da podigne atmosferu oko sebe činila ga je jedinstvenim učiteljem i kolegom. Također je bio poznat po svojoj velikodušnosti i spremnosti da pomogne drugima. Bio je prava ljudina koji je uvijek bio tu kada je netko trebao podršku, savjet ili samo toplu prijateljsku riječ i zagrljaj. Njegova nesebičnost i srdačnost ostavili su trajni utisak na sve koji su imali priliku surađivati s njim. Kristijanova uloga kao prijatelja i kolege bila je neprocjenjiva. Stoga ćemo zauvijek čuvati uspomene na Kristijana Miličevića kao na iznimnog prijatelja, mentora i učitelja.
Pogibija Kristijana Miličevića ostavila je veliku prazninu u srcima svih koji su ga poznavali. Njegova prerana smrt podsjeća nas na krhkost života i važnost cijenjenja svakog trenutka. On će ostaviti neizbrisiv pečat u sjećanju svih onih koji su imali privilegiju poznavati ga, a njegovo naslijeđe ostat će živo i inspirirajuće za buduće generacije. Dragi Kristijane, počivaj u miru - emotivno su napisali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu
102 GODINE OD ROĐENJA FRANJE

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu

Plus+ Franjo Tuđman rodio se 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću. U povijest je ušao kao prvi hrvatski predsjednik, no obiteljsko stablo mu je isprepleteno tragedijama, usponima i padovima...

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'
DETALJI DRAME U ZAPREŠIĆU

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'

Procijenili smo da je rođeno prije maksimalno 30 minuta, da je prošlo još 15 minuta, ne bi preživjelo. Novorođenče nije bilo umotano u deku nego neku maramu, koja je bila poput one krpe za poliranje auta - otkriva za 24sata dr. Borna Pribanić.
Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi  su tu...'
VOVČANSK POD TEŠKIM NAPADOM

Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi su tu...'

Napreduju po gradu i ulaze ljudima u kuće. Ovo je samo prvi val, testiraju našu obranu, kažu ukrajinski branitelji Vovčanska...