Obavijesti

News

Komentari 7

'Škola se raspada, djeca su ugrožena, želimo novu zgradu'

'Škola se raspada, djeca su ugrožena, želimo novu zgradu'
5

Zagreb: Nezadovoljni roditelji koji su se u srijedu navečer sastali s ravnateljicom Gordanom Horvat u prostorijama škole u Vidovcu izašli su jednako razočarani

VIDEO

Slušamo obećanja već 10 godina, škola se raspada, ploče padaju sa zida. Jedan dan je čistačica prala prozore pa je staklo otpalo. Bojimo se za sigurnost svoje djece, rekla nam je jedna od majki čije dijete pohađa školu u Vidovcu, područnu škola OŠ Markuševec u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Škola je izgrađena prije 80 godina. U nju su, kažu, nekada išli djedovi koji danas tamo vode svoje unuke, ali sada je u raspadnom stanju. Svake godine, kažu, obećavaju im kako će u lipnju početi rušenje stare i izgradnja nove škole, ali nikako da se projekt započne. Roditelji su nam rekli kako svake godine dođe do novih razloga zašto se stvari ne mogu realizirati. Da li je zbog loših projektnih planova ili nedostatak dozvola uvijek ih nešto sprječava da se stvari pokrenu.  

- Svake godine prije izbora grad nam obećava kako će se škola obnoviti i svake godine nađu izgovor da to ne naprave, dosta nam je - rekao je ljuti otac. 

Nezadovoljni roditelji koji su se u srijedu navečer sastali s ravnateljicom Gordanom Horvat u prostorijama škole izašli su jednako razočarani. Na sastanku su im ponudili mogućnost da djeca školsku godinu, koliko bi trajalo da se sruši i izgradi nova škola, provedu u obližnjoj školi Markuševec. Neki roditelji se s time ne slažu jer bi djeca prvih dva mjeseca morala biti u popodnevnoj smjeni. 

- Rekli su nam ako želimo djecu ostaviti u školi do početka radova, da moramo potpisati ugovor kojim ćemo mi snositi odgovornost ako im se nešto dogodi, što je meni potpuno nerazumno. Želim da moje dijete bude sigurno već sutra - rekla je među ostalima i Daniela Križ, majka Mateja Križa koji je prošlog tjedna pao na stepenicama u školi te završio u bolnici jer je nagnječio slezenu. 

No nisu svi roditelji istog mišljenja kao i Daniela. Neki žele da im djeca ostanu u školi dok ne počnu radovi jer smatraju kako ne mogu biti dva mjeseca popodne. 

- Sutra će pred gradskom skupštinom iznijeti svoje i naše prijedloge pa ćemo vidjeti. Za sada nismo ništa potpisali ali ja želim da moje dijete ide normalno u školu, mislim da prvašići kao i ostala djeca ne mogu izdržati biti stalno popodne - rekla nam je jedna od majki. 

Za sada se svi slažu s time da se škola raspada i da više nije sigurno mjesto za nikoga, a najmanje za djecu. Iako su im i ovoga puta iz Gradskog ureda obećali kako je za izgradnju dobivena potrebna dozvola, da su riješeni imovinskopravni problemi te da je izrađen i glavni projekt roditelji više nikome ne vjeruju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.