Obavijesti

News

Komentari 25

Škola u Odri nema dvoranu ni knjižnicu, roditelji su ogorčeni

Škola u Odri nema dvoranu ni knjižnicu, roditelji su ogorčeni
23

Školu, koja je izgrađena davne 1967. i nikad nije obnavljana pohađa oko 350 djece iz naselja Odra, Mala Mlaka, Hrašće, Donja Lomnica te nekoliko djece iz Buzina

VIDEO

Roditelji djece zagrebačkog naselja Odra zaprijetili su u utorak da neće djecu pustiti u školu ukoliko se hitno ne riješi problem neadekvatnih uvjeta u O.Š. Odra. Naime, škola u Odri nema sportsku dvoranu pa djeca nastavu tjelesnog imaju u školskom predvorju. Na kameni pod poslažu strunjače, a za tjelovježbu se presvlače u WC-ima jer nemaju svlačionice. Preskakanje kozlića u njihovoj školi postaje opasan sport jer je strop visok tek 2,4 metra te viši učenici moraju dobro paziti kako tijekom preskoka ne bi udarili glavom. Nemaju ni knjižnicu, pa knjige drže u hodniku. Umjesto igrališta, na parkiralištu imaju koš za košarku. Nemaju dnevni boravak, topli obrok ni kabinete za fiziku i kemiju. 

No kako ne bi samo nabrajali što učenici nemaju, treba reći nešto i o onome što imaju. A imaju osam derutnih učionica i azbestni krov. Školu, koja je izgrađena davne 1967. i nikad nije obnavljana pohađa oko 350 djece iz naselja Odra, Mala Mlaka, Hrašće, Donja Lomnica te nekoliko djece iz Buzina, a od sljedeće školske godine dobivaju još 58 novih učenika. 

Gradnja dvorane 'zapela' još od 2005. 

Grad Zagreb je 2005. godine napravio projektnu dokumentaciju za izgradnju sportske dvorane, a 2008. godine i dokumentaciju za nadogradnju škole, koja bi trebala dobiti još jedan kat te još osam učionica. No, sve je zapelo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, koji nisu riješeni sve do danas. 

Odru obišli Bandić, Ostojić i Bernardić

Roditelji kažu da im je dosta čekanja i praznih obećanja, žele novu školu i žele je odmah. Zbog toga su u Odri u utorak organizirali zbor građana na kojem se pojavio aktualni gradonačelnik Milan Bandić, ali i njegov protukandidat Rajko Ostojić te predsjednik gradske skupštine Davor Bernardić. 

Bandić, koji je među okupljene stigao u maniri rock zvijezde, s nekoliko minuta zakašnjenja i okružen suradnicima, koristio je svoju uobičajenu retoriku - nabrajao je koliko je škola i vrtića izgradio sve ove godine i poručio: "Vidimo se ovdje u svibnju na polaganju kamena temeljca". Iskoristio je priliku i kako bi citirao legendarnog britanskog premijera Winstona Churchilla.

- Demokracija je najlošija forma države ako izuzmemo sve ostale, kazao je Churchill pa tako i ja vama kažem, imate izbore pa ako niste zadovoljni sa mnom izaberite boljeg - vikao je s govornice. Građane nije umirio ni SDP-ov kandidat Ostojić, koji im je obećao da će školu dobiti - u sljedeće četiri godine. Mještani Odre na koncu su se razišli bez da su išta dogovorili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.