Obavijesti

News

Komentari 5

'Školarci' tvrde: Roštilj nam je oduvijek bio najdraži predmet

'Školarci' tvrde: Roštilj nam je oduvijek bio najdraži predmet
9

A ZLATNI ĆEVAP IDE... Deset timova odmjerit će snage 28. lipnja na Bundeku u finalu najvećeg hrvatskog natjecanja u roštiljanju. Šef žirija je Branko Ognjenović

VIDEO

Na 4. Prvenstvu Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec s osobitim žarom natjecala se ekipa iz Večernje škole - Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Antimon i Damir Folnegović, koji čine tim Školaraca.  

Plasirali su se u deset najboljih, a tko će osvojiti glavnu nagradu na Zlatnom ćevapu saznat ćemo 28. lipnja na Bundeku u Zagrebu. O sudbini natjecatelja odlučit će strogi žiri na čelu sa chefom Brankom  Ognjenovićem.             

- Stalno imamo fešte na kojima roštiljamo. Čak nas zovu i frendovi kad trebaju prave majstore. U ‘Večernjoj školi’ to nam je bio glavni predmet - kažu Školarci. 

- Tajna slasnog roštilja je u začinima koji se nikom ne odaju. Jedini trik koji mogu odati je taj da smo pekli meso na vinovoj lozi - objasnio je Damir Folnegović (Blaž), šef tima Školaraca. 

Savjet za odlično meso podijelio je i Tvrtko Kračun, šef tima Los Chupacabros iz Zagreba. 

- Za dobar roštilj češnjaka nikad dosta, a koristim i pivo da meso bude sočnije. Meso mariniram dva do tri dana prije pečenja - kaže Tvrtko.

Los Chupacabros

Tvrtko Kračun, šef tima Los Chupacabros iz Zagreba, od priloga najviše voli dodati ljuti umak od nekoliko vrsta ljutih papričica koje sam uzgaja.

PIXSELL

Valpovački kotlić

Kod pripreme mesa marinada je obavezna, kaže Željko Turalija iz ekipe Valpovački kotlić. Meso marinira u maslinovu ulju, sojinu umaku, medu, crvenom i bijelom luku te u raznim začinima s kojima se, kako ističe, treba znati igrati. 

Davor Javorović/Pixsell

Kampo Kaštelo

Danijel Rimanić, šef tima Kampo Kaštelo iz Zadra, za roštilj uvijek koristi mnogo soli, papra i chillija te samo najbolje domaće maslinovo ulje. Prelijeva ga preko začina. 

Berekini iz Zadra 

Mladen Šare iz zadarskih Berekina voli koristiti sve začine, od soli i papra pa do ružmarina i češnjaka. Njegovi idealni prilozi uz roštilj su krumpir, salata i ajvar. 

Dino Stanin/Pixsell

Esekerski ćevap

Pobjedu u Orahovici u nedjelju je odnio Ante Dozan i njegov tim Esekerski ćevap.

- Nikad nisam bio na ljepšem natjecanju - kaže šef tima i dodaje: ­

- Kad smo proglašeni pobjednicima, od sreće smo skočili u jezero. I prošle smo godine bili u finalu na Bundeku, samo smo tada sudjelovali pod imenom - Lud, dva zbunjena i normalan.

PIXSELL

Hot Stuff iz Malinske

Hranu, kuhanje i roštilj treba voljeti, kaže šefica tima Ivana Orlovčić.

- Uz dobar tim, domaći ugljen, drvo masline za žar i razne začine te dobru pjesmu svaki roštilj mora biti dobar - kaže Ivana.

PIXSELL

Allegri Istriani

Roštiljanje za nas nije samo fina klopica, nego užitak. Roštiljamo gdje stignemo: u konobi (po zimi, kad ne može vani), uz more, na poljani. Roštiljamo ribu, školjke, meso, povrće..., kaže Zorana Turković, šefica tima Allegri Istriani iz Umaga.

PIXSELL

Sveti Bartolomej iz Knina

Tajna je u kotačima, sve se vrti, šali se Josip Blažević, šef tima Sveti Bartolomej aludirajući na kolica za osobe s invaliditetom. Za roštilj rabi začine poput vriska, lipe i komorača. 

- Od priloga, uz roštilj, ide malo luka, a može i krumpir, sezonsko povrće, paprika, tikvice te gljive - kaže nam Josip.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.