News

Komentari 64

Škole u SAD-u daju 1000 dolara cijepljenim zaposlenicima

Škole u SAD-u daju 1000 dolara cijepljenim zaposlenicima

U SAD-u zadnjih tjedana naglo raste broj zaraženih koronavirusom, čemu pridonosi brzo širenje veoma zarazne delta inačice

Škole u američkoj saveznoj državi Georgiji isplaćivat će bonus u iznosu od 1000 dolara svojim zaposlenicima koji se budu cijepili protiv covida-19 ne bi li ih potaknuli na cijepljenje, dok se u zemlji širi delta inačica koronavirusa.

Ovom inicijativom žele se spriječiti "brojni prekidi nastave u javnim školama u zadnje dvije godine zbog pandemije", navodi se u priopćenju prosvjetnih čelnika okruga Henryja, blizu Atlante, na jugoistoku Sjedinjenih Država.

"Naši učenici i njihove obitelji očekuju i zaslužuju kontinuitet i stabilnost u stjecanju znanja, a rad škola i briga za zdravlje naših zaposlenika presudni su za postizanje tog cilja", ističe se u priopćenju.

Svatko od 6000 zaposlenika u našim školama koji se budu cijepili jednim od triju cjepiva odobrenih u zemlji (Pfizer, Moderna i Johnson&Johnson) moći će dobiti taj iznos do kraja rujna.

Sredstva će se namaknuti iz saveznog programa za suzbijanje epidemije koronavirusa u osnovnim i u srednjim školama, rekli su čelnici.

U SAD-u zadnjih tjedana naglo raste broj zaraženih koronavirusom, čemu pridonosi brzo širenje veoma zarazne delta inačice.

Velike su razlike u procijepljenosti protiv covida između sjevera i juga, gdje cijepljenje sporije napreduje.

U okrugu Henryju broj zaraženih je u zadnjih sedam dana skočio za 40 posto, pokazuju podatci Centara za prevenciju i za suzbijanje bolesti, glavne agencije za javno zdravstvo u SAD-u.

Najčitaniji članci