Obavijesti

News

Komentari 89

Škoro: Milanović bi se trebao počešljati i prvi izaći na izbore

Škoro: Milanović bi se trebao počešljati i prvi izaći na izbore
1

Mislim da bi valjalo da predsjednik još jednom razmisli o toj odluci i ipak pozove ljude na izbore. Mislim da bi se to jutro trebao ustati malo ranije, obrijati, počešljati i prvi biti na izbornom mjestu, smatra Škoro

VIDEO

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ocijenio je u petak da je izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića kako najvjerojatnije neće izaći na izbore skandalozna jer je glasovanje građanska dužnost i obaveza.

- Mislim da bi valjalo da predsjednik još jednom razmisli o toj odluci i ipak pozove ljude na izbore. Mislim da bi se to jutro trebao ustati malo ranije, obrijati, počešljati i prvi biti na izbornom mjestu i svojim primjerom pokazati kako se voli domovina - rekao je Škoro.

Milanović o izborima: 'Pitanje je hoću li uopće otići glasati'
Milanović o izborima: 'Pitanje je hoću li uopće otići glasati'

Penava u 5. izbornoj jedinici

Izjavu Milanovića da kod njega neće biti „promenade” stranaka kod odlučivanja kome će dati mandat za sastav vlade, Škoro nije želio komentirati podsjetivši samo na zakonske i ustavne obveze predsjednika.

Škoro je kazao a još uvijek pregovara s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penaova koji je nedavno izašao iz HDZ-a.

- Nije postao član Domovinskog pokreta, razgovaramo na tu temu i nadam se da ćemo uspjeti završiti pregovore tako da Penava bude nositelj 5. izborne jedinice - kazao je Škoro prilikom obilaska OPG-a Trupeljak.

Škoro je također HDZ-u  poručio kako je dosad dobro prolazio u Slavoniji, ali da sada više neće. Dotaknuo se i Mosta nezavisnih lista s kojim nije uspio sklopiti koaliciju istaknuvši da mu je žao zbog toga, ali da „za prolivenim mlijekom nema plakanja” i da se „bez jednog rezanca može napraviti juha”.

- Nadam se da to ne znači da ćemo biti jedni protiv drugih nego da će se svatko zalagati za svoj politički program i da ćemo potom opet biti u prilici sjesti i razgovarati - kazao je Škoro.

Za izbore je ponovio da su nametnuti, sazvani za 5. srpnja „navrat nanos”.

Provjeravanje bilo čije imovine

Škoro je potvrdio da je prodao svoje udjele u dvjema tvrtkama, tvrtki MB Kvadrat koja je vodila parking pokraj zagrebačke bolnice Merkur, te tvrtki Omega software koja je razvila kompjutorski software za lokalne općine.

- Uvijek sam spreman na provjeravanje bilo čije imovine. Pozivam da to činimo redovno i uredno kao što peremo zube, kao što održavamo svaku drugu vrstu higijene, održavajmo i financijsku i poreznu higijenu - poručio je .

- Ja sam prodao to sve skupa iz jednostavnog razloga što je bio pritisak javnosti i stvarala se antipoduzetnička klima - objasnio je Škoro.

Dodao je da je spreman da se svi njegovi prihodi i rashodi prekontroliraju, ali da se prekontroliraju i prihodi mnogih tvrtki i poznatih osoba koji nemaju nijednog zaposlenog a "vrte" milijarde kuna.

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode na OPG-u Trupeljak Škoro i predsjednik Zelene liste Nenad Matić kao koalicijski partner simbolično su posadili dva stabla javora. Istaknuli su važnost tema kao što su zaštita šuma, okoliša, razvoj poljoprivrede i domaće proizvodnje. (bt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..