Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
89 komentara

Škoro: Milanović bi se trebao počešljati i prvi izaći na izbore

Mislim da bi valjalo da predsjednik još jednom razmisli o toj odluci i ipak pozove ljude na izbore. Mislim da bi se to jutro trebao ustati malo ranije, obrijati, počešljati i prvi biti na izbornom mjestu, smatra Škoro

Zagreb: Predstavljena koalicija Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista i HRAST-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
89 komentara

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro ocijenio je u petak da je izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića kako najvjerojatnije neće izaći na izbore skandalozna jer je glasovanje građanska dužnost i obaveza.

- Mislim da bi valjalo da predsjednik još jednom razmisli o toj odluci i ipak pozove ljude na izbore. Mislim da bi se to jutro trebao ustati malo ranije, obrijati, počešljati i prvi biti na izbornom mjestu i svojim primjerom pokazati kako se voli domovina - rekao je Škoro.

'5. SRPANJ JE KOREKTAN DATUM' Milanović o izborima: 'Pitanje je hoću li uopće otići glasati'

Penava u 5. izbornoj jedinici

Izjavu Milanovića da kod njega neće biti „promenade” stranaka kod odlučivanja kome će dati mandat za sastav vlade, Škoro nije želio komentirati podsjetivši samo na zakonske i ustavne obveze predsjednika.

Škoro je kazao a još uvijek pregovara s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penaova koji je nedavno izašao iz HDZ-a.

- Nije postao član Domovinskog pokreta, razgovaramo na tu temu i nadam se da ćemo uspjeti završiti pregovore tako da Penava bude nositelj 5. izborne jedinice - kazao je Škoro prilikom obilaska OPG-a Trupeljak.

Škoro je također HDZ-u  poručio kako je dosad dobro prolazio u Slavoniji, ali da sada više neće. Dotaknuo se i Mosta nezavisnih lista s kojim nije uspio sklopiti koaliciju istaknuvši da mu je žao zbog toga, ali da „za prolivenim mlijekom nema plakanja” i da se „bez jednog rezanca može napraviti juha”.

- Nadam se da to ne znači da ćemo biti jedni protiv drugih nego da će se svatko zalagati za svoj politički program i da ćemo potom opet biti u prilici sjesti i razgovarati - kazao je Škoro.

Za izbore je ponovio da su nametnuti, sazvani za 5. srpnja „navrat nanos”.

Provjeravanje bilo čije imovine

Škoro je potvrdio da je prodao svoje udjele u dvjema tvrtkama, tvrtki MB Kvadrat koja je vodila parking pokraj zagrebačke bolnice Merkur, te tvrtki Omega software koja je razvila kompjutorski software za lokalne općine.

- Uvijek sam spreman na provjeravanje bilo čije imovine. Pozivam da to činimo redovno i uredno kao što peremo zube, kao što održavamo svaku drugu vrstu higijene, održavajmo i financijsku i poreznu higijenu - poručio je .

- Ja sam prodao to sve skupa iz jednostavnog razloga što je bio pritisak javnosti i stvarala se antipoduzetnička klima - objasnio je Škoro.

Dodao je da je spreman da se svi njegovi prihodi i rashodi prekontroliraju, ali da se prekontroliraju i prihodi mnogih tvrtki i poznatih osoba koji nemaju nijednog zaposlenog a "vrte" milijarde kuna.

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode na OPG-u Trupeljak Škoro i predsjednik Zelene liste Nenad Matić kao koalicijski partner simbolično su posadili dva stabla javora. Istaknuli su važnost tema kao što su zaštita šuma, okoliša, razvoj poljoprivrede i domaće proizvodnje. (bt)

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message