News

Komentari 3

Škoro: 'Nisam bio na igralištu srednje škole, netko ima priviđenja ili jako bujnu maštu'

Škoro: 'Nisam bio na igralištu srednje škole, netko ima priviđenja ili jako bujnu maštu'

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro tvrdi da nije bio na igralištu Srednje škole Jelkovec. Osvrnuo se na prozivke Ivice Lovrića koje je nazvao 'navlakušom'

Gradonačelnički kandidat DP-a Miroslav Škoro dematirao je da je u subotu bio na igralištu Srednje škole Jelkovec kao što se tvrdi u priopćenju Gradskog ureda za obrazovanje, a nakon obavijesti iz te škole o "neovlaštenoj političkoj aktivnosti u dvorištu i vanjskim terenima škole".

- Čitam maloprije nategnut redakcijski tekst (to znači da nema autora) po kojem netko ima priviđenja ili jako bujnu maštu. Naime, pročelnik Lovrić u odlasku šalje neki dopis, a redakcija JL objavljuje sliku dva moja promidžbena vozila koja su parkirana izvan dvorišta osnovne škole u Jelkovcu. Optužuju me da uzurpiram gradsko zemljište i mole me da ga napustim. Poštovani pročelniče i štovana redakcijo, danas na tom igralištu nisam bio - objavio je Škoro na facebooku.

Kandidat DP-a za zagrebačkog gradonačelnika kaže kako se družio s građanima i članovima Domovinskog pokreta u 11 sati na Trgu Dragutina Domjanića 6, te da je u 12,30 sati bio u Gračanima i davao intervju.

- Ako pročelnik Lovrić, želi sudjelovati u kampanji šireći neistine o meni, onda bi to mogao na drugi način. Kad toliko ističe navodnu brigu o zagrebačkoj djeci, bilo bi mu bolje da pojasni javnosti zbog čega se tu djecu već godinama truje cajkama s radijske postaje za čije se obilato financiranje pobrinula upravo njegova VD šefica i kandidatkinja, gospođa Jelena Pavičić Vukičević - napisao je Škoro.

Dodao je kako mu je žao što su neke redakcije "nasjele na ovu navlakušu pročelnika Lovrića" koji je dio onoga što u Zagrebu ne valja i što će promijeniti u hrvatskom glavnom gradu.

Pročelnik Ureda Ivica Lovrić priopćio je ranije danas kako je Gradski ured za obrazovanje primio obavijest od Srednje škole Jelkovec o održavanju neovlaštene političke aktivnosti u dvorištu i vanjskim terenima škole kandidata Domovinskog pokreta za zagrebačkog gradonačelnika Miroslava Škore te članova i simpatizera njegove stranke, a bez prethodnog obavještavanja ili suglasnosti vodstva škole.

- Održavanjem okupljanja uz prisustvo nekoliko desetaka osoba u dvorištu Srednje škole Jelkovec bezobzirno se krše epidemiološke mjere u odgojno-obrazovnim ustanovama te ugrožava zdravlje i sigurnost naših učenika i sugrađana s ciljem osobne i političke samopromocije g. Škore ususret nadolazećim lokalnim izborima - naveo je u priopćenju Lovrić.

Ocijenio je  nedopustivim i skandaloznim da se takvi skupovi održavaju dok učenici zbog povećanja broja zaraženih covidom-19 ne mogu vratiti u škole već su primorani nastavu pratiti na daljinu.

Najčitaniji članci