Obavijesti

News

Komentari 153

'Skupljači stranaka': Miki ima 15, Tomo osam, a Zoki tek šest

PRIPREMA ZA IZBORE: Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sklopio je megakoaliciju s listama koje su same jedve osvajale glasove uže i šire rodbine

VIDEO

Pitati Milana Bandića da nabroji sve svoje koalicijske partnere nepotrebno je jer ne zna ni koliko Milanovićeva vlada ima ministara.

On bi, rekao je na televiziji, imao u vladi manje ministara nego ih je u Kukuriku koaliciji.

- Imao bih 14 ministara. Tri manje nego danas - ispalio je Bandić. Po njegovoj računici u Vladi sjedi 17, a ne 20 ministara. Iako mu do sada ankete nisu predviđale uspješnu budućnost na izborima, Bandić je uspješno okupio najveću koaliciju do sada sa 15 stranaka

Uz njegovu Stranku rada i solidarnosti, na listi će biti Istarski demokrati, Novi val - stranka razvoja, Stranka umirovljenika, Demokratska stranka žena, Hrvatska radnička stranka, Zeleni savez, Zelena stranka, Umirovljenička demokratska unija, Hrvatska seljačko demokratska stranka, Stranka zelenih-eko savez, Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka, Nezavisni seljaci Hrvatske, Međimurska stranka i Hrvatska europska stranka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No nije Bandić jedini koji teško pobrojava partnere. Isti problem ima i MOST Nezavisnih lista.

- Ne znamo tko je sve s nama jer se stalno priključuju nezavisne liste - pojasnili su nam. A od viđenijih ljudi na njihovoj listi su gradonačelnici Božo Petrov i Ivan Kovačević, Drago Prgomet iz inicijative Hrid, profesor prava Robert Podolnjak, načelnik Tompojevca Tomislav Panenić, nezavisne liste Mladih, Ivice Kukavice, profesor Ivan Lovrinović i drugi. 

Bivši predsjednik Ivo Josipović pak okuplja sve poznatije ‘bivše’ političke asove pa su uz njega u Uspješnoj Hrvatskoj bivša premijerka Jadranka Kosor, bivši ministar financija Slavko Linić, bivši potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i njegovi Reformisti. 

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko ima, kako se kaže, čak ‘osam konja za trku’. 

Uz HDZ su u Domoljubnoj Hrvatskoj HSS, HSP AS, BUZ, HSLS, HRAST, HDS i ZDS. Vodeća stranka mogla bi za stranačku himnu uzeti pjesmu “Malo nas je, al’ nas ima...” jer je Milanović okupio tek šest stranaka - SDP, HNS, HSU, Laburiste, A-HSS i Zagorsku stranku.

Zna da ima viška ministarstva, ali ne i kojeg

Bandić odgovara da će ukinuti suvišna ministarstva. Na pitanje koja kaže: “Ona koja su suvišna”. Čak nije siguran ni koliko ih je.

Slamka spasa za veterane Kajina i Jurčića

Bandićevoj koaliciji su pristupili saborski veterani Damir Kajin i Ljubo Jurčić. Otpadnici IDS-a i SDP-a su njegovi glavni favoriti.

Prijeti HDZ-u u dijaspori

Bandić bi mogao pomrsiti račune HDZ-u u dijaspori, jer je jedan od rijetkih koji će imati listu u rodnoj BiH.

Sukob onih koji rastu i domoljuba

Milanović je s partnerima prije četiri godine koaliciju nazvao po restoranu gdje su potpisali sporazum - Kukuriku koalicija. Ovoga puta osmislio je i naziv za suparnike - ‘Prnjavor koalicija’. Karamarko mu se suprotstavlja s ‘domoljubima.’

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.