Obavijesti

News

Komentari 123

Sl. Brod: Četiri radnice Centra za socijalnu skrb dobile otkaze

Zbog odgovornosti i propusta u postupanju u predmetima vezanim za slučajeve zanemarivanja i zlostavljanja u obiteljima, četiri su radnice dobile otkaze

VIDEO

Nakon provedenog postupka utvrđivanja odgovornosti radnika, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod utvrdila je odgovornost i propuste u postupanju u predmetima vezanim za slučajeve zanemarivanja i zlostavljanja u slavonskobrodskim obiteljima koje su bile predmet upravnog nadzora Ministarstva socijalne politike i mladih. Slijedom toga, a sukladno odredbama Zakona o radu, izvanredno je otkazala ugovor o radu za četiri radnice Centra', priopćio je u petak Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod. 

U tom je Centru, podsjetimo, inspekcija Ministarstva socijalne politike, utvrdila niz nepravilnosti i propusta u više slučajeva. 

U prosincu prošle godine u javnost je izašao slučaj u kojem je umrla beba stara tri mjeseca, a policija je u stanu u kojem je obitelj živjela našla 2,5-godišnju zlostavljanu i pothranjenu djevojčicu. 

- U prvom slučaju se radi o zanemarivanju i zlostavljanju djece unutar obitelji gdje nije postojala koordinacija djelatnika. Svatko je radio svoje. Nema evidentirane ni jedne sankcije izrečene roditelju, a trebalo ih je biti. Nije bilo nadzora roditeljske skrbi, nije bilo provjere stambenih uvjeta roditelja i djece, nisu traženi podaci kako je otac skrbio o ostaloj djeci, zanemareni su podaci o agresivnosti oca. Centar nije postupio ni po pozivu i policijskoj prijavi o zlostavljanju. Drugi slučaj je podvođenje djece. U obitelji devetoro djece jedno dijete je preminulo od zanemarivanja, kada su došli pod ingerenciju centra nije napravljena ni jedna anamneza unatoč podacima. Zadnja je napravljena 1996. godine. Utvrđeni su i drugi propusti jer je iz svih izvješća bilo jasno da roditelji nemaju sposobnosti i da je obitelj opterećena nasiljem, alkoholizmom i ograničenim sposobnostima - rekla je ministrica socijalne politike Milanka Opačić nakon istrage inspekcije.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.