Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Sl. Brod: Stanari prisiljeni djecu prati vodom iz boca

Stanovnici naselja Slavonija 1 i 2 iz Slavonskog Broda 10 dana nemaju pitku vodu. Gradonačelnik je čak predložio da se otvore dvorane za tuširanje

Ivica Galović
Foto: Ivica Galović
0 komentara

Čitavo naselje ostalo je bez grijanja i tople vode. Od prije nekoliko dana radijatori u stanovima ponovno griju, no voda je još onečišćena uljima i mazutom. Oko 1000 stanovnika nema se gdje okupati. Mnogi kupaju djecu u skupoj kupovnoj flaširanoj vodi. Gradonačelnik Mirko Duspara čak je predložio da se ljudima otvore dvorane kako bi se tamo mogli otuširati.
- S djetetom stanujem na 5. katu. Nemamo lift. Svaki dan desetke litara u kanistrima nosim iz cisterne do 5. kata. Muž mi radi vani, a sama ne mogu donijeti dovoljno za kupanje, tuširanje i pranje posuđa, pa smo prinuđeni tuširati se u vodi iz slavine. Sin (8) mi se sinoć osuo. Doktorica je rekla da je posrijedi alergijska reakcija. Osip se pojavio i kod mene, no sat vremena nakon tuširanja se povukao. Uvjereni smo da je to upravo od te vode - kaže zabrinuta Ivana Plehandžić, stanarka naselja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message