News

Komentari 9

Slavko i 100.000 kolača: 'Dok sam pripremao obroke za sve u Petrinji, nešto je falilo. Desert!'

Slavko i 100.000 kolača: 'Dok sam pripremao obroke za sve u Petrinji, nešto je falilo. Desert!'

S više od 100.000 slatkih delicija ekipa iz Siska predvođena kuharom Slavkom Švegaljom počastila je Petrinjce, Siščane i stanovnike okolnih sela u ovoj teškoj situaciji...

Koliko treba da se prikupi 100.000 kolača? Odvažnom kuharu Slavku Švegalju, koji je potaknuo prijatelje, njihove majke i bake, svega nekoliko dana.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na trgu u Petrinji ova dobričina koja inače živi i radi u Londonu iskrcao je golemi broj slastica ne bi li stanovnicima potresom uništene Petrinje, Siska, Gline i okolnih sela barem malo olakšao dane i noći koje provode što u kamp kućicama, što u kontejnerima, a što pod improviziranim šatorima u svojim dvorištima.

- Razmišljao sam si dok smo spremali obroke ovdje u Petrinji kako ipak nešto fali. Desert. Svi mi volimo pojesti nešto slatko nakon ručka ili večere, pa smo odlučili većini stanovništva podijeliti nešto kolača - objasnio je Slavko. Akcija je krenula iz Križevaca, ubrzo su se pridružili Dalmatinci, koji su poslali raskošnu donaciju, pa se zaista za svakoga našlo ponešto.

- Neki su se ljudi rasplakali, dirnuo ih je naš čin, ali mnogi stariji nisu do sada ni kušali neke okuse koji su se našli u ovoj našoj slatkoj ponudi - priča volonter.

Ideja o spravljanju i doniranju slastica ekspresno se proširila kulinarskim krugovima pa su rukave zasukali najiskusniji među zvučnim imenima slastičarstva.

Slavko je samo jedan među njima. U Petrinji volontira od prvog dana katastrofe, a zbog epidemije korona virusa i novih ograničenja ulaska u Veliku Britaniju ovaj će mladić još neko vrijeme svim snagama pomagati Banovini.

Najčitaniji članci