Obavijesti

News

Komentari 46

Šleper izletio s A5: Poginulog vozača izvlačili su sat vremena

Šleper izletio s A5: Poginulog vozača izvlačili su sat vremena
11

Šleper novosadskih registarskih oznaka je oko podneva zbog još nerazjašnjenih okolnosti sletio s autoceste kojom se, nedaleko Čepina, kretao u smjeru Đakova

VIDEO

Više od sat vremena trebalo je osječkim vatrogascima da iz potpuno smrskanog kamiona novosadskih registracijskih oznaka izvuku tijelo poginulog vozača (30) . Policija još utvrđuje razloge koji su doveli do izlijetanja s autoceste i prevrtanja kamiona natovarenog šećerom iz osječke šećerane. Prema tragovima na autocesti zasad se samo pretpostavlja da je vozač, nakon što je desnim kotačima zakačio travnatu površinu, pokušao naglim skretanjem vratiti vozilo u prometni trak , no – nije uspio.

Pokretanje videa...

Željko Garmaz/24sata VIDEO

- Podloga je mekana i naši alati za podizanje teških tereta bili su gotovo neupotrebljivi. Trebali smo upotrijebiti svu silu tehnike da bi u konačnici uspjeli podići potpuno smrskanu kabinu i iz nje izvući tijelo. Koliko je kamion bio u lošem stanju neka vam ilustrira podatak da mi niti nakon izvlačenja vozača nismo odmah mogli znati je li netko još bio s njim u kabini, ispričao nam je zapovjednik osječkih vatrogasaca Boris Banjan.

Pokretanje videa...

Željko Garmaz/24sata VIDEO

Kamion je izletio na 43. kilometru autoceste Slavonika nedaleko izlaza Čepin, a kretao se iz Osijeka u smjeru Đakova. Prometna nesreća je bila oko podneva.

Koliko je komplicirano bilo izvlačenje tijela vozača dostatno ukazuje podatak da je u akciji sudjelovalo više od deset vatrogasaca pristiglih u tri navalna vozila, odnosno cijela dežurna smjena osječke profesionalne vatrogasne postrojbe, a da su u stanje pripravnosti bila dignuta dobrovoljna vatrogasna društva iz okolnih sela.

Osim komplicirane akcije spašavanja, vatrogasci su bili i u borbi s vremenom, jer cijelo vrijeme akcije pored njih, s obje strane kamiona, iz tankova je curilo gorivo i prijetilo zapaljenjem.

- Svaka prometna nesreća koja za posljedicu ima poginule ljude je tragedija, no ne sjećam se da je neka bila ovako tehnički zahtjevna za spašavanje, ustvrdio je Boris Banjan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.