Obavijesti

News

Komentari 2

Sletio u Peruču: 'Da je potonuo metar dublje, ne bi preživio'

Sletio u Peruču: 'Da je potonuo metar dublje, ne bi preživio'
3

Auto je u potpunosti uništen. Prednji kraj je razbijen, a krov je doslovno u nesreći zgužvan od siline udarca. Nakon prevrtanja vozač je završio na stražnjem sjedalu i nije mogao izaći

VIDEO

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja danas ujutro sudjelovali su u akciji spašavanja unesrećenog vozača iz automobila koji je sletio u jezero Peruća. Dojava im je oko 10 sati stigla od sinjske policije, a na teren su izašli spasitelji HGSS-a Stanica Split, ispostava Sinj. 

Nesreća se dogodila kraj naselja Dabar u općini Hrvace, kad je osobno vozilo sletjelo s ceste u provaliju od oko 200 metara. Nakon što se nekoliko puta prevrnulo, završilo je u akumulacijskom jezeru. 

Vozač je zadobio višestruke ozljede te su ga prevezli u KBC Split, ali nije, kako se čini prema prvim informacijama, u životnoj opasnosti. Na mjestu nesreće u trenutku dolaska HGSS-a već su bili vatrogasci s dva vozila, policija i ekipa Hitne.

- Vozač je bio u vozilu. U tom prevrtanju nekako je završio na stražnjem sjedalu i nije mogao sam izaći. Da je auto potonuo metar dublje u jezero, nisam siguran da bi preživio. Rekao sam mu odmah: ‘Kad se oporavite, možete odmah ići uplatiti sto misa Gospi Sinjskoj’. Automobil je bio neprepoznatljiv, nisam ni obratio pozornost na to koje je vozilo u pitanju, ali vidio sam da ga pola fali 
- rekao nam je Dalibor Cvitković iz HGSS-a.

Koliko je prometna nesreća bila stravična svjedoče i fotografije koje je objavio portal Dalmacijadanas. Na njima se vidi mjesto odakle je auto sletio s ceste te gdje je na kraju i završio. Auto je u potpunosti uništen. Prednji kraj je razbijen, a krov je doslovno u nesreći zgužvan od siline udarca. Auto se na kraju zaustavio nekoliko metara od obale, ali je velikim dijelom potonuo.

Cvitković je s još jednim kolegom izašao na teren. Prema mjestu nesreće uputila su se još dvojica spasioca, ali s obzirom na to da je na terenu već bilo desetak vatrogasaca nije bilo potrebe za pojačanjem. 

- Vatrogasci su već obavili dobar dio posla kad smo mi stigli. Stavili smo muškarca u nosila, takozvanu kadu, medicinski djelatnici su ga imobilizirali i iznijeli smo ga na cestu. Riječ je o muškarcu srednjih godina, bio je pri svijesti, ali pun ozljeda i porezotina po cijelom tijelu - kaže Cvitković. 

U deset minuta izgorio BMW: Nismo smjeli prići, pucalo je sve
U deset minuta izgorio BMW: Nismo smjeli prići, pucalo je sve

Vozač je nakon izvlačenja hitno prebačen u splitsku bolnicu. Kako doznajemo, automobil su primijetili prolaznici koji u prvi mah nisu bili sigurni je li riječ o olupini ili nesreći. No, kako doznajemo, unesrećenome muškarcu je ruka bila izvan vozila, što su prolaznici, nasreću, primijetili. 

Odmah su alarmirali policiju jer je pitanje bi li muškarac preživio. Voda je opasno nadirala u vozilo, a muškarac je pri izvlačenju bio vidno pothlađen. Jezero je na pojedinim mjestima duboko 60 metara, a dubina vode varira u različitim godišnjim dobima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag