Obavijesti

News

Komentari 124

Slijepa žena je pala u otvoreni bunar u Zadru, ugušio ju mulj

Slijepa žena je pala u otvoreni bunar u Zadru, ugušio ju mulj
2

Žena je zapela za niski vijenac bunara u blizini Doma za starije i nemoćne u kojem se sakupljaju slivne vode. U Gradu kažu da oni nisu odgovorni za opasni bunar

VIDEO

Ružica P. (76) ugušila se muljem i algama, odnosno sadržajem plitkog bunara u blizini Doma za starije i nemoćne u Zadru, čija je bila štićenica. Pokazala je to obdukcija dva dana poslije staričine smrti.

Išla je u šetnju

Nesretna je Ružica u nedjelju navečer išla šetati u blizini doma, kao što je to inače činila. Slabije je vidjela, pa je zapela za niski vijenac bunara u kojem se sakupljaju slivne vode. Pala je u njega i ugušila se. Idućeg jutra našla ju je žena koja je vodila dijete u obližnji dječji vrtić.

- Mi smo vam svi u šoku. Kad sam došao s posla, samo sam buljio u zid, a socijalna radnica mi je rekla da nije mogla spavati. Bila je vitalna i vesela, a mi smo dom otvorenog tipa, pa je, kao i mnogi, ujutro i predvečer išla u šetnju - kazao nam je ravnatelj Grgo Šoša.

Bunar su sagradili Talijani u doba okupacije

Ružica je imala slab vid, bila je gotovo potpuno slijepa te je zbog toga stalno nosila tamne sunčane naočale. Šetajući blizu doma, već je dva puta pala u more. Bunar u koji je upala, tvrdi Šoša, sagradili su još Talijani u vrijeme okupacije Zadra tijekom Drugog svjetskog rata. U gradu ih je nekoliko, a ovaj se nalazi u gusto naseljenoj gradskoj četvrti, u blizini Doma umirovljenika, dječjeg vrtića i parka. Iz gradske uprave Zadra kažu kako zemljište na kojem je bunar jest njihovo, ali da nemaju ovlasti nad bunarom.

- Mi smo svi jadni i ovo je nedopustivo. Ovaj problem se pod hitno mora riješiti, taj bunar je opasnost za sve prolaznike. Neka stave trajnu rešetku i riješe problem - kaže ogorčeno Šoša.

U gradu su rekli kako je zemljište na kojemu je bunar definitivno gradsko, ali da taj bunar nije u sustavu gradske infrastrukture.

Dvije kćeri poginule starice ne žele tužiti nikoga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.