Obavijesti

News

Komentari 22

Slika joj obišla svijet: Nakon tsunamija pronašla svoje pse

Slika joj obišla svijet: Nakon tsunamija pronašla svoje pse
4

Akane Ito (28) fotografirali su dva dana nakon razornog tsunamija u Japanu koji joj je uništio kuću i odnio pse. Iako sada beskućnica Akane je sretna jer je našla pse

VIDEO

Njezina fotografija obišla je cijeli svijet. Sva njena tuga i očaj najbolje opisuju posljedice stravišnog tsunamija koji je pomeo Japan. Crvenokosa žena sjedila je bosonoga među ruševinama i plakala. Kraj sebe je imala samo crvene čizmice. Ženu koja je ostala bez svega u samo nekoliko sekundi pronašao je reporter britanskog Daily Maila. U razrušenim gradovima Japana obišao je nekoliko prihvatilišta, no ženu s fotografije nije uspio naći. Njezinu sliku ostavio je u jednom prihvatilištu. Nekoliko dana nakon povratka iz Japana ona se javila njemu.

Akane Ito (28), plesačica u noćnom klubu, je prije potresa i tsunamija živjela u drvenoj kući s dečkom i njegovom majkom. Obožava pse, a u kući ih je imala 13. 

- Toga 11. ožujka gledala sam televiziju sa svojim psima na prvom katu kuće. Odjednom sam osjetila snažno podrhtavanje. Šteta nije bila velika, no ostali smo bez struje i vode. Zbog toga nismo ni mogli čuti za golemi tsunami koji juri prema nama. Nismo se brinuli jer je prije par godina nakon snažnog potresa val bio visok tek par centimetara - prisjeća se Akane. 

S dečkovom majkom je nakon potresa krenula u trgovinu po baterije i zalihe vode i hrane. Na putu do doma čuli su za tsunami koji je krenuo prema njezinom gradu. 

- Nismo imali pojma da nam je kuća razrušena do temelja sve dok me dečko nije dovezao pred nju. Tada su me fotografirali kako sjedim i plačem pred kućnim pragom. Bila sam u šoku jer nisam bila potpuno svjesna da sam ostala bez voljenih psića i kuće - priča Japanka. 

Nakon tusnamija smjestili su je u prihvatište. Od tada je svaki dan provela tražeći svoje ljubimce. Svuda po ruševinama postavila je plakate sa slikama ljubimaca, a obavijesti je ostavila na Facebooku i Twitteru. Prvo su našli njezinu labradoricu Mayu. Obitelj koja ju je našla skrbila se o njoj danima sve dok Akane nije došla po nju. Nakon toga ponovno se susrela i s pudlicom Momom. Akane još nije jasno kako su njezine kujice uspjela preživjeti val uništenja. Uvjerena je kako će naći i ostalih 11 pasa. 

- Za mene su psi i mačke jednaki ljudima. Volim ih kao što roditelji vole svoju djecu - kaže Akane sretna što je sa svojim ljubimcima iako je ostala bez doma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'
TKO JE BLIŽI VEĆINI?

VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'

Peđa Grbin je rekao kako je na Domovinskom pokretu odluka što i kako dalje, a da je na stolu i opcija ponavljanja izbora