Obavijesti

News

Komentari 6

Slovaci traže otmičara bivšeg parlamentarnog zastupnika

Slovaci traže otmičara bivšeg parlamentarnog zastupnika
1

Željka Mitrića su 2011. godine na GP Dobova na temelju EUN-a uhitili Slovenci, koji ga nisu izručili Slovačkoj jer je prema njihovom zakonu već nastupila zastara

VIDEO

Željku Mitriću sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor radi predaje Slovačkoj. Hoće li završiti u Bratislavi odlučit će Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u roku od osam dana.

Za Mitrićem su slovačke vlasti raspisale europski uhidbeni nalog jer je na sudu u Bratislavi pravomoćno osuđen zbog otmice. Zajedno s kompanjonom Mitrić je 1993. napao, vezao i pretukao Jozefa Matulu, tadašnjeg slovačkog parlamentarnog zastupnika. Stavili su mu povez preko usta i odveli u podrum gdje su ga zatočili kao taoca. Tražili su otkupninu u iznosu od milijun slovačkih kruna. Nakon par dana preselili su ga u drugi objekt iz kojeg se Matula uspio osloboditi i pobjeći. Mitrić i njegov suradnik u zločinu u odsutnosti su pravomoćno osuđeni na dvije godine. 

U 2011. na graničnom prijelazu Dobova na temelju europskog uhidbenog naloga uhitili su ga Slovenci, koji ga nisu izručili Slovačkoj jer je prema njihovom zakonu nastupila zastara izvršenja kaznenog djela.

Talijanske vlasti traže pak Zvonka Belova koji je 2003. u Italiji osuđen na šest godina i devet mjeseci jer je 1999. sudjelovao u švercu 18 kilograma heroina. On je nakon dvije godine i tri mjeseca u pritvoru pušten. Vratio se u Hrvatsku, a trebao je odslužiti još 4,5 godine zatvora. Belov se protivi izručenju i traži da kaznu odsluži u Hrvatskoj.

Njemačka je pak raspisala Europski uhidbeni nalog, zbog više kaznenih djela, za Ivicom Brnadićem i Josipom Barlovićem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.