News

Komentari 6

Obitelji žrtava ostavljaju cvijeće na mjestu terorističkog napada

Obitelji žrtava ostavljaju cvijeće na mjestu terorističkog napada

Slovačka je posljednjih mjeseci upozorila austrijske vlasti na napadača iz Beča koji je pokušao kupiti streljivo u toj zemlji, objavila je u srijedu slovačka policija

Kujtim Fejzulai (20) ubio je u napadu u Beču četiri osobe i ranio njih više od 20, u pucnjavi u samom središtu grada, prije nego li ga je austrijska policija ubila zaustavivši ga u smrtonosnom pohodu.

"Slovačka policija ovog je ljeta bila obaviještena da sumnjive osobe iz Austrije pokušavaju kupiti streljivo u Slovačkoj. Ipak, oni nisu uspjeli obaviti kupnju", objavila je uprava slovačke policije iz Bratislave na Facebooku.

POGLEDAJTE VIDEO: Obitelji žrtava ostavljaju cvijeće

Također navodi da je izvješće o tome odmah proslijeđeno austrijskoj policiji.

Oružje koje je upotrijebljeno u napadu u Beču, pištolj i jurišna puška, nisu iz Slovačke, dodaje se u objavi bratislavske policije.

Fejzulai je prošle godine bio osuđen na 22 mjeseca zatvora nakon što je pokušao pridružiti se ekstremistima Islamske države u borbama u Siriji. Uvjetno je pušten u prosincu na temelju toga što je sudjelovao u programu deradikalizacije.

Beč se nalazi manje od sat vremena vožnje od slovačke granice i prijestolnice Bratislave.

Oružje koje je registrirano u Slovačkoj u više je navrata pronađeno na poprištima terorističkih napada i drugih kaznenih djela počinjenih u Europi, unatoč tome što je Slovačka 2015. postrožila zakone kako bi spriječila ilegalnu prodaju oružja.

Državljani sedam zemalja među žrtvama napada u Beču

Dvoje Austrijanaca, Nijemac i državljanin Sjeverne Makedonije ubijeni su u terorističkom napadu u Beču u ponedjeljak, priopćila je bečka policija. 

Ozlijeđeni, njih 23, većinom su Austrijanci, ali su među njima i državljani Njemačke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Luksemburga i Afganistana. 

Tri osobe su i dalje na odjelu intenzivne njege, ali su stabilno, priopćile su gradske bolnice.

Kujtim Fejzulai (20) ubio je u napadu u Beču u ponedjeljak navečer četiri osobe i ranio njih više od 20, u pucnjavi u samom središtu grada, prije nego li ga je austrijska policija ubila zaustavivši ga u smrtonosnom pohodu.

Najčitaniji članci