Obavijesti

News

Komentari 100

Slovenci: Hrvaška ostaje zelena, ali zatvorit će noćne klubove; Cappelli: Još nema takve odluke

Slovenci: Hrvaška ostaje zelena, ali zatvorit će noćne klubove; Cappelli: Još nema takve odluke

Glasnogovornik slovenske vlade za COVID-19 na Twitteru je napisao da smo pristali zatvoriti noćne klubove, diskoteke i otkazati veće manifestacije. Ministar Beroš kaže da se o svemu razmišlja

VIDEO

Hrvatska vlada je odlučila preuzeti naše uzorke ponašanja i zatvorit će noćne klubove, diskoteke i otkazati veće manifestacije, napisao je na Twitteru Jelko Kacin, glasnogovornik slovenske vlade za COVID-19.

Dodao je kako su zbog toga prihvatili odluku da Slovenija Hrvatsku ne ukloni sa popisa sigurnih država.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Hrvatskoj dajemo priliku da sa dosljednim mjerama  uspori rast bolesti - dodao je Kacin. 

Cappelli: Još nismo to odlučili

- Ne znam otkud Sloveniji informacija o zatvaranju naših klubova i manifestacija, takva odluka još nije donesena, ali će ju epidemiolozi ovih dana razmatrati. Stožer će odlučiti ovisno o epidemiološkoj situaciji - rekao nam je ministar turizma Gari Cappelli, a ministar zdravstva Vili Beroš kratko potvrdio da se o tome razmišlja - da se zatvore noćni klubovi, diskoteke i ograniče veće manifestacije. Cappelli dodaje da Slovenija nema namjeru zatvarati granicu prema Hrvatskoj i da prate našu epidemiološku situaciju.

Zelene, žute ili crvene zemlje

Hrvatska je bila u fokusu današnje konferencije slovenske vlade gdje su i iz Nacionalnog instituta za javno zdravstvo rekli da broj slučajeva u Hrvatskoj opada i da ćemo s mjerama, koje pripremamo, uspjeti zadržati taj trend.

Podsjetimo, zbog porasta broja slučajeva u Hrvatskoj, Slovenija je razmatrala da nas skine s popisa 'zelenih' država. Ne radi se o tome da vlada straši slovenske turiste ili  savjetuje da se u te države ne odlazi, ali se moraju ponašati odgovorno i vrlo oprezno i ne riskirati da dobiju zarazu, pojasnio je još jučer Kacin. Osim toga,  pri povratku iz tih zemalja nije  potrebna obvezujuća 14-dnevna karantena, ali oni koji na takve destinacije odlaze moraju biti odgovorni  i  ponašati vrlo oprezno, pojasnio je. Tako bi se trebali javiti liječnicima čim primijete neke od simptoma po povratku ili posebno paziti na distanciranje ako su u Hrvatskoj. 

Božinović: Uvoz virusa iz Srbije nekoliko puta veći nego iz BiH
Božinović: Uvoz virusa iz Srbije nekoliko puta veći nego iz BiH

15 novih slučajeva u Sloveniji

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavila je u utorak slovenska vlada koja za sada Hrvatsku neće skinuti s liste epidemiološki sigurnih država.

Time se broj ukupno potvrđenih zaraza od početka epidemije povećao na 1600, a procjena je da je još 101 aktivni slučaj infekcije. Do sada je među zaraženima bilo 111 smrtnih slučajeva, a trenutno je u bolnici osam bolesnika koji se liječe od covida-19, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Cappelli: Očekujemo da ćemo u sezoni ostvariti planiranih 35%
Cappelli: Očekujemo da ćemo u sezoni ostvariti planiranih 35%

Nema festivala na Zrću

Odluka koja je u skladu s tim što Kacin navodi je i ona Stožera civilne zaštite Grada Novalje koji je sinoć odlučio da na Zrću ove godine neće biti organizacije festivala.

- Na području plaže Zrće u dogovoru s vlasnicima klubova i festivala za sada nije organiziran niti jedan festival elektronske glazbe niti Grad Novalja želi izdati bilo kakvu suglasnost za održavanje glazbenih događanja na plaži Zrće. S obzirom na posljednja događanja u Republici Hrvatskoj, a vezano za pojavu koronavirusa u nekim noćnim klubovima danas je Stožer odlučio da se ove ljetne turističke sezone neće izdavati suglasnosti klubovima i kocesionarima na plaži Zrće za održavanje festivala, after partya i sličnih zabava. Isto se odnosi i na party brodove - navode u priopćenju.

Dodaju da je nakon donošenja zaključka u kontaktu s načelnikom općine Kolan Marinom Pernjakom, dogovoren identičan zaključak koji će tijekom dana biti donesen na sjednici Stožera civilne zaštite Općine Kolan, a to se odnosi na klub Noa i druge manje klubove.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović