Obavijesti

News

Komentari 51

Slovenija u šoku: Mladić zaklao zvijezdu humorističnih emisija

Slovenija u šoku: Mladić zaklao zvijezdu humorističnih emisija
1

Susjedi u Ljubljani čuli su galamu iz stana glumca Gašpera Tiča (44), kazališnog, filmskog i televizijskog glumca. Njega je ubio 20-godišnjak koji je sam nazvao policiju i predao se...

VIDEO

Gašpera Tiča, glumca i predsjednika nacionalnog Društva dramskih umjetnika, u nedjelju je u stanu u Trubarovoj ulici u Ljubljani nožem ubio 20-godišnjak. Tič se proslavio brojnim ulogama na televiziji i filmu, a uz to je dobitnik više visokih državnih priznanja za svoj umjetnički rad. Identitet ubojice koji je pritvoren policija nije otkrila.
Ljubljančani koji su se u nedjelju šetali gradskim središtem i stanari susjednih zgrada primijetili su nakon 9 sati veliku prisutnost policije, a pristup zgradi u kojoj se dogodio zločin bio je onemogućen više sati.
Policija je, ne objavljući imena, potvrdila da je 20-godišnjak oštrim predmetom nakon svađe i međusobnog fizičkog sukoba ubio 44-godišnjaka, za kojega se kasnije potvrdilo da je poznati dramski umjetnik, dugogodišnji član ljubljanskog dramskog kazališta.
Policija nastavlja istragu i ne otkriva detalje zločina zbog interesa istrage, no mediji koji se pozivaju na neslužbene izvore navode da je 20-godišnji osumnjičenik sam telefonom nazvao policiju i priznao da je ubio glumca. Drugi neslužbeni izvori pak tvrde da su policiju oko 9 sati nazvali Tičevi susjedi zbog čudne galame i buke koja je dolazila iz njegova stana.
Motivi i okolnosti tragedije, na koju s izrazima zaprepaštenja i sućuti i dalje reagiraju glumčevi kolege i prijatelji, nisu poznati, a slovenski mediji jučer i danas iznose detalje iz zanimljive Tičeve biografije i njegove profesionalne uspjehe.
Glumac Gašper Tič bio je poznat javnosti i po  zapaženoj ulozi Franceta Prešerna u nedavnom dugometražnom filmu, ali i satiričkim humorističkim emisijama koje je prije više godina imao zajedno sa svojom suprugom, također glumicom.
Podrijetlom iz Kopra, zadnjih godina živio je u Ljubljani, nakon rastave od glumice Nataše Tič Ralijan s kojom ima dvoje djece.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.