News

Komentari 0

Slovenski mediji: Pahor bi htio zamijeniti Lajčaka na dužnosti?

Slovenski mediji: Pahor bi htio zamijeniti Lajčaka na dužnosti?

Pahoru krajem godine završava drugi predsjednički mandat nakon kojega više ne može kandidirati za tu dužnost

Slovenski predsjednik Borut Pahor, kojemu ove godine istječe drugi uzastopni mandat, navodno je u budućnosti zainteresiran za mjesto posebnog predstavnika EU-a za dijalog između Beograda i Prištine, piše u srijedu ljubljansko 'Delo'.

Na pitanje vodećeg slovenskog lista jesu li istinita nagađanja da je Pahor zainteresiran za tu dužnost koju trenutačno obnaša slovački političar Miroslav Lajčak, iz Pahorova su ureda u priopćenju naveli da Pahor o tom pitanju trenutno ne razmišlja.

Kako se dalje navodi, Pahor nakon isteka sadašnjeg mandata krajem ove godine namjerava koristiti privilegije iz zakona o bivšem predsjednicima, koje mu omogućuju da godinu dana koristi beneficije koje uključuju ured bivšeg predsjednika s određenim osobljem i glasnogovornikom, te primanja u istom rangu.

Pahoru krajem godine završava drugi predsjednički mandat nakon kojega više ne može kandidirati za tu dužnost.

- Pitanjem što će kasnije raditi predsjednik Pahor se sada ne bavi jer će za to kasnije biti dovoljno vremena, a sada je u cijelosti posvećen svojim zadaćama koje će obavljati do 22. prosinca ove godine - naveli su u priopćenju Pahorovi suradnici.

Najčitaniji članci