Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
61 komentara

Slučaj Agrokor: Odbili su žalbu, osumnjičenici ostaju na slobodi

Izvanraspravno vijeće odbilo je žalbu ŽDORH-a i potvrdilo je odluku suca istrage, kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
61 komentara

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u ponedjeljak je potvrdilo odluku suca istrage koji je prošlog tjedna odbio zahtjev Državnog odvjetništva da se odredi istražni zatvor za 14 osumnjičenih u slučaju Agrokor.

Sudac Zoran Luburić u srijedu je odredio istražni zatvor jedino Ivici Todoriću, dok je ostalim osumnjičenima omogućio da se brane sa slobode.

Izvanraspravno vijeće potvrdilo je odluku suca istrage, uz istu argumentaciju da okolnosti koje bi trebale ukazivati na opasnost od utjecaja na svjedoke nisu dovoljno određene, tako da stoje argumenti za odbijenje prijedloga za određivanje istražnog zatvora, kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Uz nedostupnog Todorića i njegove sinove Antu i Ivana koji su se tek u petak, odnosno ponedjeljak vratili u Hrvatsku, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Jasna Novak, odvjetnica Ivana Todorića, potvrdila je da je njezin klijent u Hrvatskoj te da je u ponedjeljak obavio ispitivanje i dao svoj iskaz u Državnom odvjetništvu. Mlađi sin Ivice Todorića bio je izvan Hrvatske. Kako je rekla njegova odvjetnica bio je u Švicarskoj i SAD-u, a uskoro će vjreojatno opet morati otići iz Hrvatske, budući da mu je supruga u visokom stupnju trudnoće. 

U petak se, pak, u Hrvatsku vratio i Ante Todorić, koji je dao iskaz na DORH-u. Ispred Kulmerovih dvora dao je izjavu za medije.

- Ja sam, kao što sam obećao, došao u Hrvatsku, porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se - rekao je Ante Todorić koji se već u ponedjeljak vratio u London

Nije odgovorio na pitanje novinara gdje se nalazi njegov otac Ivica, za kojim je, pak, u subotu raspisana tjeralica. Ivica Todorić se u subotu ponovno obrati javnosti, te je poručio da će se vratiti u Hrvatsku kad skupi dokaze da nije kriv.

Tema: Akcija Agrokor

Možda vas zanima i ovo:
Message