Obavijesti

News

Komentari 17

Slučaj KB Dubrava: Pacijenti u bolnicama žele stručnost, a ne sukobe i politikanstvo

Slučaj KB Dubrava: Pacijenti u bolnicama žele stručnost, a ne sukobe i politikanstvo

Poznato je da se u KB Dubrava sukobljavaju različite političke struje, no u jeku pandemije, kad je bolnica COVID centar, spinovskim igrokazima ne da tu nije mjesto, nego je njihovo uprizorenje degutantno i bijedno

VIDEO

Što moraš imati u glavi i kakav čovjek moraš biti da bilo kad, a osobito u ovakvim izvanrednim okolnostima, namjerno uništiš masivnu električnu sklopku i dio bolnice ostaviš bez struje?

Nadamo se da će policija dati odgovore na ta pitanja nakon subotnjeg očevida u KB-u Dubrava.

Ustanovi koja je postala “bolnica slučaj” nakon što je poslužila kao poligon za politička prepucavanja i igre moći, u trenucima kad potenciranje takvog nečeg nije ništa drugo nego dno dna.

S obzirom na informacije koje su izlazile u javnost, od nedovoljno respiratora pa do štakora koji trče po bolničkim hodnicima pokraj izgladnjelih pacijenata, vrlo je nezahvalno i suviše osjetljivo tvrditi koje su informacije isplivale da bi pomogle svima koji u tu bolnicu dolaze (ili u njoj rade), a koje su poslužile da bi se zatalasalo, da bi se neke diskreditiralo, da bi netko u svemu našao svoj osobni i nimalo plemeniti interes.

Jer KB Dubrava u svojoj povijesti već ima svakojake sukobe na upravljačkoj, stručnoj i političkoj razini. Svega je bilo, od toga da su se liječnici mlatili nakon sastanka do sazivanja konferencija za novinare na kojima se prozivalo i optuživalo te demonstrativnih odlazaka liječnika koji su tvrdili da ih se šikaniralo.

Poznato je već dugo da se u toj bolnici sukobljavaju različite političke struje, no u jeku pandemije, kad je KB Dubrava postala COVID centar u kojem završavaju najkritičniji pacijenti, spinovskim igrokazima ne da tu nije mjesto, nego je njihovo uprizorenje degutantno i bijedno.

Nekome tko se bori za svaki udah na respiratoru nimalo, ali baš nimalo nije bitno kakvo je političko opredjeljenje rukovodstva bolnice ili liječnika.

Taj netko, kao i svi pacijenti, želi pomoć, želi stručnost, želi da medicina i humanost budu iznad svega.

I da politika ne pruža svoje pipke tamo gdje joj nije mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa