Obavijesti

News

Komentari 118

Slučaj 'odrezana ruka': Dala da ju masakriraju za milijun eura!

Slučaj 'odrezana ruka': Dala da ju masakriraju za milijun eura!
1

Potpuno je nevjerojatno kako, ali 29-godišnjak uspio je nagovoriti svoju 21-godišnju djevojku da sklopi ugovore s pet osiguravajućih društava za ozljedu na radu i ona je dopustila da joj pilom odrežu ruku...

VIDEO

Rezali smo grane na kružnoj pili i ona je slučajno zahvatila lijevu ruku S. A., tvrdili su svi očevici 'nesreće' u prosincu 2018. godine u kojoj je 21-godišnja djevojka iz Ljubljane teško ozlijeđena - stroj joj je u potpunosti odrezao ruku iznad zapešća.

Slovenka si namjerno odrezala ruku zbog novca od osiguranja
Slovenka si namjerno odrezala ruku zbog novca od osiguranja

Otac njezina 29-godišnjeg partnera S. C. dovezao ju je u Sveučilišni klinički centar u Ljubljani u teškom stanju. Scena je bila stravična, krv je šikljala na sve strane. Odrezani dio ruke ostao je na mjestu događaja, no policija ga je hitno dopremila u bolnicu i brzom intervencijom liječnika uspjeli su joj spasiti život i zašiti ruku natrag. 

Ugovorila osiguranje u pet tvrtki

Nije prošlo puno, svega nekoliko tjedana i djevojka se počela oporavljati, a nekoliko osiguravajućih kuća prijavilo je policiji sumnjiv splet okolnosti koji je prethodio nesreći. Naime, ispostavilo se da je 21-godišnjakinja neposredno prije stravične ozljede ugovorila unosne police osiguranja za slučaj nezgode kao i životno osiguranje. I to u pet tvrtki koje se bave osiguranjem. 

Prema policama, osiguravajuća društva bila su dužna isplatiti točno 383.400 eura 21-godišnjakinji odmah. A ako se pokaže da se ruka neće uspjeti oporaviti, onda bi maksimalna odšteta iznosila čak milijun i 250.000 eura!

Djevojka bi primala i 3050 eura mjesečno, ali uvjet za maksimalnu odštetu bi bio stopostotni invaliditet, odnosno da je ostala bez ruke, što je na kraju ipak spriječila liječnička intervencija. 

Kako su ih otkrili?

Djevojka je otprilike mjesec dana nakon nesreće nazvala jednu pa drugu, treću osiguravajuću kuću zahtijevajući isplatu novca, ali osiguravajuća društva su odlučila potražiti pomoć policije i tu se klupko počelo odmotavati.

Naizgled bizarna nesreća pri piljenju grana bila je, ispostavilo se, pažljivo planirana. Policija sumnja da su 21-godišnjakinja i njen 29-godišnji dečko osmislili plan da izvuku novac od osiguranja i da su joj zapravo namjerno nanijeli teške ozljede pilom, kao i da su odrezani dio ruke namjerno ostavili na mjestu nesreće da bi dobili maksimalnu, milijunsku odštetu. 

- Ovakav slučaj još nismo imali - rekao je Valter Zrinski, voditelj odjela za kriminal ljubljanske policije. 

U cijelu priču navodno su upleteni i roditelji partnera, koji je stari policijski znalac, i oni su također trebali dobiti dio novca.

Slučajno ubio bivšu djevojku?!

Prije četiri godine 29-godišnji S. C. je, navodno slučajno, nasmrt upucao svoju tadašnju djevojku čisteći oružje i taj slučaj je još na sudu. Roditelji, 58-godišnja majka i 63-godišnji otac iz okolice Ljubljane, također su privedeni i ispitani. 

Ukoliko im se dokaže krivnja, osumnjičenici bi za pokušaj prevare osiguravajućih kuća mogli dobiti od jedne do osam godina zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...