Slučaj ustaške zastave u Rijeci: Dvojicu brzinski osudili, otkrili smo što je s trećim okrivljenim | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 89

Slučaj ustaške zastave u Rijeci: Dvojicu brzinski osudili, otkrili smo što je s trećim okrivljenim

Slučaj ustaške zastave u Rijeci: Dvojicu brzinski osudili, otkrili smo što je s trećim okrivljenim

Dvojica muškaraca već su kažnjena za incident na Rujevici zbog kojeg Hrvatskoj prijeti drastična kazna, radi se o Dini Sušecu i Deanu Copanu. No što je s trećim, Patrikom Blažinom?

VIDEO

Nisam znao da je zabranjena, zastavu sam kupio na internetu. Nije to bila sabotaža, krenuli smo na utakmicu nakon posla. Zaštitara smo pitali trebamo li pokazati zastavu do kraja, ušli smo bez ulaznice, tvrdio je Dino Sušec u razgovoru za Danas.hr o incidentu na Rujevici kad je, zajedno s pajdašima, razvio ustašku zastavu na utakmici Hrvatske i Latvije. Zbog tog nam prijeti drastična kazna.

Ekskluzivna fotografija: Zbog ove nam zastave prijeti kazna!
Ekskluzivna fotografija: Zbog ove nam zastave prijeti kazna!

Kako smo ranije pisali, Dino Sušec sin je lokalnog HDZ-ovca, u ožujku ove godine zajedno s još dva muškarca razbijao je inventar kafića, a napali su i policajce. Jednog su gušili, a policajac je tada pucao u zrak. Među uhićenima je, kako smo doznali, bio i Dinov otac, HDZ-ovac. Dino je kao drugookrivljeni dobio 20 dana zatvora, u vrijeme uhićenja uračunava mu se i vrijeme od 8. do 9. rujna. Prvookrivljeni Dean Copan na riječkom je Općinskom sudu dobio 1300 eura kazne.

Sad smo doznali i što je s trećim, Patrikom Blažinom koji je bio s njima u automobilu i na stadionu u vrijeme incidenta. Policija je u prvim izvještajima objavila kako su izgrednici uhićeni. Potom je objavljeno kako su dvojica osuđena i dobila su kazne, a za Patrika Blažina je objavljeno kako se nad njim nastavlja kriminalističko istraživanje. 

Saznajemo kako će glavna rasprava za njega biti tek 26. listopada 2023. godine kad će biti poznato i za što ga terete.

Navijač s ustaškom zastavom sin je političara. Bio je uhićen i zbog sukoba s policijom...
Navijač s ustaškom zastavom sin je političara. Bio je uhićen i zbog sukoba s policijom...

Zastavu će uništiti

Kako je ranije objavljeno na suđenju dvojici okrivljenika, utvrđeno je kako je 8. rujna 2023. u 21,30 sati, na stadionu Rujevica u Rijeci, gdje se odigravala utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo između reprezentacija Hrvatske i Latvije, na dijelu istočne tribine, drugookrivljenik Sušec u više navrata rastegnuo zastavu veličine 140x65 centimetara. Zastavu koja u svom središnjem dijelu ima grb s početnim bijelim poljem, bez krune, dok se na crvenom vodoravnom polju nalazi ušiveno veliko slovo "U" omeđeno pleterom, što predstavlja zastavu Nezavisne Države Hrvatske, rukom je pomogao rastegnuti i pri tome pridržavao prvookrivljenik Copan.  Zastavu su s područja Varaždina u Rijeku donijeli osobnim automobilom. 

Ustašku zastavu donijeli su iz Varaždina, a putovali su svojim autom. Zastava će biti uništena
Ustašku zastavu donijeli su iz Varaždina, a putovali su svojim autom. Zastava će biti uništena

Podsjetimo, okrivljenicima su izrečene i zaštitne mjere: zabrana prisustvovanja svim sportskim natjecanjima na kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija na području Republike Hrvatske s obvezom javljanja u policijsku postaju, u trajanju od dvije godine, zabrana odlaska na nogometne utakmice u inozemstvo na kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija, s obvezom javljanja u policijsku postaju i obvezom predavanja putne isprave u trajanju od dvije godine. Također, okrivljenici su dužni najkasnije dva sata prije početka sportskog natjecanja na kojima sudjeluje hrvatska reprezentacija na području Republike Hrvatske pristupiti u nadležnu policijsku postaju prema mjestu prebivališta, a ako su odsutni iz mjesta prebivališta i nalaze se u Republici Hrvatskoj, u najbližu policijsku postaju javiti se dežurnom policijskom službeniku, te ga izvijestiti o adresi na kojoj će se nalaziti za vrijeme natjecanja, kao i za vrijeme do isteka dva sata nakon završetka tog natjecanja. Ako su u tome onemogućeni zbog zdravstvenog stanja ili profesionalnih obveza koje ne trpe odgodu, dužni su javiti se telefonom u policijsku postaju prema mjestu prebivališta i izvijestiti o adresi na kojoj se nalaze. U vrijeme održavanja nogometne utakmice u inozemstvu na kojima sudjeluje hrvatska nogometna reprezentacija, okrivljenici su dužni najkasnije pola sata prije početka takvog natjecanja pristupiti u policijsku postaju prema mjestu prebivališta, a ako su odsutni iz mjesta prebivališta i nalaze se u Republici Hrvatskoj, u najbližu policijsku postaju i javiti se dežurnom policijskom službeniku, te ga izvijestiti o adresi na kojoj će se nalaziti za vrijeme trajanja nogometne utakmice, kao i za vrijeme do isteka dva sata nakon završetka utakmice, te sedam dana prije održavanja sportskog natjecanja predati putnu ispravu policijskoj postaji prema mjestu prebivališta. Ako se ne budu držali zaštitnih mjera, zakonom je zapriječena novčana kazna u iznosu od 660 do 3310 eura ili kazna zatvora u trajanju najmanje 30 dana.

Sud je naveo i kako je oduzet predmet prekršaja: "Zastava dimenzija 140x65 centimetara, pobliže navedena u potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta prekršaja MUP, PU Primorsko-goranske, I policijske postaje Rijeka, koja se po pravomoćnosti ove presude ima uništiti", kazali su. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 89

VIDEO

'Sad će ustaša iz Varaždina sve objasnit': Širi se video Bujanca i čovjeka koji je vozio Bartulicu
VIDEO: 'VRATIT ĆEMO BOSNU'

'Sad će ustaša iz Varaždina sve objasnit': Širi se video Bujanca i čovjeka koji je vozio Bartulicu

Mi smo TikTokeri, Ivko i Bujo! Ovo mora izaći u javnost, govori Bujanec i poteže iz boce na jako bizarnoj snimci na kojoj s čovjekom koji je vozio Bartulicu tvrdi da će vratiti Bosnu Hrvatskoj

Muškarac koji je razbijao aute u Vrapču živio s mrtvom majkom? 'Dotukla ga je isključena struja'
24SATA NA MJESTU STRAVE

Muškarac koji je razbijao aute u Vrapču živio s mrtvom majkom? 'Dotukla ga je isključena struja'

Kako doznajemo od susjeda, muškarac je već duže vrijeme živio s tijelom svoje mrtve majke. Policija je i ranije dolazila na vrata kuće u kojoj je živio, ali im nije otvarao, pričaju susjedi
Strava u Zagrebu: Hodao gol po ulici i sjekirom razbijao aute, u kući mu pronašli tijelo žene
POD NADZOROM POLICIJE JE

Strava u Zagrebu: Hodao gol po ulici i sjekirom razbijao aute, u kući mu pronašli tijelo žene

U kući u kojoj prebiva, pronađeno je tijelo najvjerojatnije starije članice obitelji, za koje u ovom trenutku nije moguće utvrditi uzrok smrti s obzirom na zatečeno stanje tijela, priopćili su iz PU zagrebačke