Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slušaju ga i praunuci: Snimio je prvi spot i album s 88 godina

Krsto Piton (88) iz Poreča sam piše glazbu i stihove, a dosad si je i sam financirao karijeru. Za snimanje novih pjesama koje je već napisao traži sponzora...

24sata
Foto: 24sata
0 komentara

Cijeli život pjevam. Od djetinjstva volim klape. Čim sam skupio nešto više novca, snimio sam album i spot, priča Krsto Piton, likovni umjetnik i ribar iz Poreča koji ima 88 godina. Snimio je pjesme za svoj prvi CD te glazbeni spot. Barba Krsto kaže da nikad nije kasno ispuniti si najveću želju u životu.

- Mnogim mojim prijateljima bilo je poprilično čudno što sam se u kasnim godinama počeo ozbiljno baviti glazbom i što sam snimio glazbeni CD, ali meni nije - kaže barba Krsto. Sam je napisao glazbu i tekstove za sve pjesme, a prvom CD-u i spotu razveselila se cijela obitelj. Ponajviše njegovi praunuci.

- Imam sedam praunuka i kćer, a supruga i sin su mi preminuli. Obitelj mi je sretna što sam pokazao da se čovjek i u starosti može dobro zabavljati i pjevati. Nije teško biti zvijezda. Već sam se naviknuo. Spot sam snimio za sat vremena, a sve pjesme otpjevao za nekoliko sati. Odmah sam ih prijavio i zaštitio u ZAMP-u. Napisao sam dovoljno pjesama i za drugi album, ali nemam više novca. Za novo snimanje trebaju mi sponzori. Siguran sam da ću ih pronaći. Neće me besparica zaustaviti - optimističan je 88-godišnji pjevač. Njegov prvi CD može se kupiti u Klubu umirovljenika u Poreču.

- Ja sam s Oliba i sve moje pjesme pa i moj prvi spot govore o ljubavi prema tom prekrasnom otoku. Uostalom, i album sam nazvao "Olibe, volim te". Dosad sam imao već i dva predstavljanja CD-a, a bude li zdravlja, uskoro ću organizirati i prvi koncert - rekao je veseli i raspjevani Krsto Piton.

Sve odglumio za sat vremena

Nisam imao tremu na snimanju spota jer je redateljica Katja Restović imala puno strpljenja sa mnom. Bili smo vrlo brzo gotovi. Sve smo snimili za samo sat vremena, ponosan je porečki pjevač Krsto Piton.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message