Obavijesti

News

Komentari 40

Smanjuju troškove? Slovenci ukidaju dopisništvo u Zagrebu

Smanjuju troškove? Slovenci ukidaju dopisništvo u Zagrebu
1

RTV Slovenija će od 1. rujna ukinuti zagrebačko dopisništvo. HND je pak reagirao jer slovenski premijer Miro Cerar nije htio odgovoriti hrvatskim novinarima

VIDEO

RTV Slovenija će od 1. rujna ukinuti zagrebačko dopisništvo. Teme iz Hrvatske će pokrivati iz Ljubljane, a po potrebi iz dopisništva u Beogradu, piše list Večer. Kako tvrde na RTV Sloveniji, odluka o ukidanju zagrebačkog dopisništva vezana je uz racionalizacija poslovanja i smanjivanje troškova. Ukidanja drugih dopisništva ne planiraju. 

Cerar odgovarao samo na pitanja slovenskih novinara

Nezavisni zastupnik Branko Vukšić poslao je medijima priopćenje u kojem navodi kako je Hrvatsko novinarsko društvo osudilo postupak slovenskog premijera Mire Cerara, koji je na konferenciji za novinare odgovarao samo na pitanja slovenskih novinara.

Priopćenje donosimo u cijelosti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Hrvatsko novinarsko društvo je u svojemu priopćenju osudilo postupak slovenskog premijera Mire Cerara, koji je na konferenciji za novinare odgovarao samo na pitanja slovenskih novinara. Na pitanja hrvatskih novinara nije želio odgovarati. To je selektivno odgovaranje - kaže HND. Ne, to je antidemokratska praksa, cenzura i bahatost. Ali ona proizlazi ne iz nadmoći već iz kompleksa i nemoći. Naime, Cerar ne odgovara ni na argumente hrvatskog premijera Milanovića te na argumente cjelokupne hrvatske politike koja je oko Pirangatea prvi put ujedinjena.

Međutim, kako to da je HND-u promakla činjenica da se protiv "selektivnog odgovaranja", točnije; gebelsovskog tretmana novinara nisu pobunile slovenske kolege?! Slovenskim novinarima je takav tretman prihvatljiv, normalan.

To se u Hrvatskoj ne može dogoditi.

Kao što se u hrvatskim medijima ne može dogoditi da se naručeni tekst od stranog parlamentarca ne objavi jer bi on mogao izazvati bijes hrvatskih političara. Toliko nedemokratska zemlja nismo, za razliku od Slovenije. Slovencima se mjesecima krije istina. Manipulira se činjenicama a u toj manipulaciji poslušnički sudjeluju i slovenski mediji. Zbog činjenice da Cerar nije htio odgovarati na pitanja hrvatskih novinara trebalo se prvo - glasno, jasno i istoga trenutka - pobuniti slovensko novinarsko društvo. Zašto to nije učinilo? Ili je pod kontrolom politike ili smatra da doista slovenski političari ne trebaju odgovarati na pitanja hrvatskih novinara.

Zašto Cerar nije želio odgovarati na pitanja hrvatskih novinara?

Zato što zna da slovenska politika manipulira, da je uhvaćena u prijevari, da je arbitražni sporazum mrtav, da bi i Erjavec i Cerar zbog očito s vrha slovenske politike izrežirane prijevare trebali dati ostavke, zato što i slovenski premijer zna da je ovaj put i hrvatska Vlada i hrvatska opozicija u pravu; alternativa arbitražnom sporazumu postoji. To je Međunarodni sud pravde u Haagu. Slovenija ga zaobilazi jer zna da na tom sudu ne može muljati.

O tome Cerar ne želi odgovarati ni hrvatskim ali ni slovenskim novinarima koji su benevoletno spremni ne pitati". 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...