Obavijesti

News

Komentari 99

Smijenili šefa stožera u Pitomači zbog mjera: Na svadbi bio bez maske i distance i još se hvalio

Smijenili šefa stožera u Pitomači zbog mjera: Na svadbi bio bez maske i distance i još se hvalio

To je prva smjena načelnika jednog stožera jer se u doba korone ponašao ‘nepropisno i neodgovorno‘, a fotografije s vjenčanja su brzo proširile društvenim mrežama

VIDEO

Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Pitomača Ivan Erhatić prvi je šef jednog stožera u Hrvatskoj koji je smijenjen i to zbog nepoštivanja mjera kriznog stožera.

Erhatić se naima prošle subote se na svome Facebook profilu pohvalio sudjelovanjem na jednome vjenčanju i objavio 27 fotografija razdraganih ljudi u gomili – bez maski i distance, javlja portal Novosti. Samo pet dana ranije Nacionalni stožer Civilne zaštite objavio je odluku kojom je uvedeno obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i ograničena društvena okupljanja na kojima se očekuje više od 50 ljudi.

Fotografije su istog popodneva objavljene na lokalnom portalu i odmah su se proširile društvenim mrežama što je izazvalo opravdano negodovanje i lavinu negativnih komentara ogorčenih građana. Lokalni načelnik se narugao odlukama Nacionalnog stožera, omalovažio njihove apele i upozorenja. To nije moglo proći nezapaženo pa je zatražena njegova smjena što je dan kasnije i učinjeno. To je prva smjena načelnika jednog stožera jer se u doba korone ponašao ‘nepropisno i neodgovorno‘.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pitomača je jedna od općina u Virovitičko-podravsko županiji s najvećim brojem zaraženih korona virusom. Koliko ih točno ima, nismo uspjeli doznati jer županijski Stožer, jedini u Hrvatskoj, objavljuje samo zbirne podatke pa podatak nisu željeli otkriti javnosti čak ni u ovom slučaju. Građani Pitomače smatraju da je za takvo stanje kriv smijenjeni načelnik jer nije adekvatno kontrolirao poštivanje mjera.

Nosite maske ili zatvaramo Beograd, pogledajte kakvo je stanje u Hrvatskoj...
Nosite maske ili zatvaramo Beograd, pogledajte kakvo je stanje u Hrvatskoj...

Ivan Erhatić je iz Dinjevca pokraj Pitomače, jedan od osnivača temeljnog ogranka HDZ-a u tom selu te provjereni i odani kadar Josipa Đakića, pišu Novosti. Dinjavac od milja naziva blindiranom utvrdom HDZ-a jer je ova stranka tamo već 30 godina na vlasti. 

U lokalnoj javnosti je poznat po urnebesnim izjavama i nepismenim objavama na društvenim mrežama. Uoči zadnjih lokalnih izbora je poručio: ‘Svima onima koji se sada u naše mjesto šuljaju na mala vrata poručujem da u Dinjevcu nema mjesta za stanovanje za crvene, neka si to izbiju iz glave‘. Nakon izbora je objavio: ‘Dinjevac je ostao još plaviji, i neka ga ovi crveni i svi šareni koje okuplja obilaze u širokom luku’.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a