Obavijesti

News

Komentari 47

Smijenjen ravnatelj osječkog Doma zdravlja zbog prevare

Smijenjen ravnatelj osječkog Doma zdravlja zbog prevare
1

Utvrđeno je kako je ravnatelj Gmajnić bio prijavljen u Domu zdravlja na pola radnog vremena, dok je na drugu polovinu bio prijavljen na Medicinskom fakultetu u Osijeku

VIDEO

Članovi Upravnog vijeća Doma zdravlja u Osijeku na izvanrednoj su sjednici jutros smijenili dugogodišnjeg ravnatelja Doma zdravlja dr. Rudiku Gmajnića, inače uglednog osječkog liječnika i člana HDSSB-a. Smjena je uslijedila nakon što je HZZO izvršio nadzor nad radom te medicinske ustanove i ustanovilo značajne nepravilnosti. U Domu zdravlja također je bila i inspekcija Ministarstva zdravstva, a o svemu su obaviješteni DORH i USKOK. 

Utvrđeno je kako je ravnatelj Gmajnić bio prijavljen u Domu zdravlja na pola radnog vremena, dok je na drugu polovinu bio prijavljen na Medicinskom fakultetu u Osijeku gdje je predavao obiteljsku medicinu, no unatoč tome na oba je radna mjesta primao punu plaću. Također je tajno obnašao dužnost dekana na farmaceutskom fakultetu u Brčkom u BiH. 

Kazneno će biti prijavljen i šef ekonomskog odjela Doma zdravlja za kojega se vjeruje da je imao veze s navedenim prijevarama. Hitnu smjenu ravnatelja Gmajnića naredio je župan Vladimir Šišljagić koji je bio iznenađen izvještajima dviju komisija. 

- Da, istina je da je Gmajnić smijenjen i da se nalazu komisija nisam nadao jer je on bio naš ugledan član. No, baš zato što je bio član HDSSB-a tražio sam njegovu smjenu jer je smišljeno nanosio štetu i stranci kojoj pripada i Županiji -rekao je Šišljagić. 

Navodno je Gmajnić svoje dvije pune plaće uspio skrivati od svih čak pet godina. Dok je on radio nekoliko poslova i za to primao pune plaće na sva tri radna mjesta, Dom zdravlja imao je financijskih problema iz kojih ih je počesto izvlačila upravo Županija. Navodno je tako Županija oštećena za oko pola milijuna kuna. Gmajnić se nije pojavio na sastanku Upravnog vijeća koje je odmah donijelo i odluku o imenovanju v.d. ravnatelja a to je sada Katarina Kraus, diplomirana pravnica. 

U gradskim kuloarima priča se kako je Gmajnića zapravo prijavio SDP, odnosno njegova osječka čelnica koja je djelatnica medicine rada u Domu zdravlja te se cijela priča stavlja u kontekst narušavanja ugleda HDSSB-a uslijed predstojećih izbora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...
NA VEZU JE U TROGIRU

Za superluksuznu rusku jahtu Royal Romance stigle 4 ponude: Pravi vlasnik i dalje se skriva...

Plus+ Iako je jahta Royal Romance plombirana do kraja svibnja, Ukrajinci su je oglasili. Dok se pravi vlasnik skriva, megajahta koja je izlistana na 101. mjestu u svijetu po količini luksuza, nalazi se u trogirskoj marini