Obavijesti

News

Komentari 22

Srnec doveli u lisicama na sud: Suđenje će početi 15. listopada

Srnec doveli u lisicama na sud: Suđenje će početi 15. listopada
3

U neformalnom razgovoru s policajcima, odmah nakon što su je priveli, Srnec je policiji rekla kako je sestru zatukla s prvom stvari koju je mogla dograbiti, a to je bila nekakva letva, greda

VIDEO

Smiljanu Srnec (45), optuženu da je svoju sestru Jasminu Dominić ubila i njeno tijelo 19 godina skrivala u škrinji za zamrzavanje, doveli su danas na sud. Tamo je oko 9 sati počelo pripremno ročište s kojeg je, nakon sat vremena, izašao Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić:

- Izlagali su optužnicu koju je obrana u cijelosti osporavala. Ročište je zakazano za listopad, istaknuo je.

Suđenje će započeti 15. listopada ispitivanjem prvih svjedoka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Smiljana prilikom dovođenja na sud nije imala nikakvih komentara, a od novinara je okrenula glavu.

'Zatukla sam ju letvom'

U neformalnom razgovoru s policajcima, odmah nakon što su je priveli, Srnec je policiji rekla kako je sestru zatukla s prvom stvari koju je mogla dograbiti, a to je bila nekakva letva, greda. Srnec se nije mogla u tom trenutku prisjetiti koliko je puta točno udarila sestru tim predmetom, no prisjetila se da ju je udarala po čelu, sve dok nije shvatila da ju je zapravo ubila.

Točan datum smrti i dalje ostaje nepoznat jer ga se Srnec nije mogla sjetiti, no zato je policiji u neformalnom razgovoru otkrila i motiv ubojstva, a taj je bio zavist. Tad se otprilike u policiji pojavio i njezin bivši odvjetnik Davorin Zlatarek, koji joj je savjetovao da ne daje nikakav iskaz, što je ona učinila i otad se branila šutnjom. O Palovcu se raspisao cijeli svijet. Svi svjetski mediji nazvali su ga hrvatskim Twin Peaksom. Izbezumljeni Palovčani su pak, idućih mjeseci pretresali tek jedno te istu temu.

Varaždin: Smiljanu Srnec dovode na pripremno ročište
Zar se stvarno nitko nije pitao zašto Smiljana ne da u škrinju?
Zar se stvarno nitko nije pitao zašto Smiljana ne da u škrinju?

 - Jasmina je bila jako dobra djevojka. Otišla je u školu u Zagreb i radila jedno vrijeme preko student servisa i onda je odjednom nestala. Čini mi se da je njezin nestanak službeno bio prijavljen 3 - 4 godine nakon što je nestala.

Pokretanje videa...

01:25

U škrinji puno Smiljaninih otisaka

Njezin otac koji je preminuo prije nekoliko godina, bio bi sve dao da je mogao saznati što joj se dogodilo. Njezina sestra je ostala trudna još kao maloljetna i rodila je izvanbračnu kćer koja se nedavno udala.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Znam da su imali dva zamrzivača, jednog ispod stepenica koje vode u stan u potkrovlju, a drugi je bio u podrumu. Ne znam u kojem je pronađena, ni ništa drugo oko toga - rekao je jedan od susjeda pokojne Jasmine netom nakon što se pročulo da je pronađen leš nesretnice. Policija je cijelu obitelj ubrzo privela na obavijesni razgovor, ali zadržali su samo Smiljanu.

U škrinji su pronašli puno Smiljaninih otisaka. Za istražitelje je veliki problem bio što nije pronađeno oružje, što se Smiljana branila šutnjom, a članovi obitelji također nisu svjedočili jer su se pozvali na zakonsku blagodat da ne svjedoče protiv člana obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.