Obavijesti

News

Komentari 138

Smrzavao se jer nije htio da opljačkaju otvoreni automobil

Smrzavao se jer nije htio da opljačkaju otvoreni automobil
5

Josip Roso (48) primjetio je otvoreni prozor na parkiranom Volvu. Mogao se okrenuti i otići. No požrtvovni policajac po kiši je ostao paziti na auto u obližnjem parku

VIDEO

Kontakt policajac Josip Roso (48) prije više od mjesec dana obilazio je svoju uobičajenu rutu, ulice oko zagrebačkog Kvaternikovog trga. Slučajno je vidio otvoren prozor na suvozačevoj strani automobila Volvo koji je bio parkiran u Tuškanovoj ulici. Mogao je otići i praviti se da ništa nije vidio. No upravo zato jer nije i jer je dao sve od sebe da pronađe vlasnika auta, on je naš policajac mjeseca. Kišilo je i temperatura je bila ispod nule. No Roso je odlučio promatrati auto iz obližnjeg parka. 

- Nije mi padalo na pamet otići. Znao sam da su u autu stvari koje su nekome jako vrijedne. Mislim da je na sjedalu bila torba, fotoaparat i dokumenti. Bile su lak plijen za lopove. Svatko je mogao gurnuti ruku i doći do stvari ili upaliti auto i ukrasti ga. U krajnjem slučaju, nisam mogao dopustiti da im se auto baš napuni do krova vodom - prisjeća se policajac.

Istodobno dok je pazio na automobil, u policijskoj bazi podataka pretraživao je registracijske tablice kako bi došao do vlasnika Volva. Nakon dva sata smrzavanja pronašao ga je. Vlasnik i njegova supruga dirnuti odgovornom gestom poslali su pismo zahvale u Policijsku upravu zagrebačku. Policajca Josipa svi stanari u kvartu znaju jako dobro. Imaju povjerenja u njega i kad odlaze na godišnje odmore i ostavljaju stanove praznima. Neprestano im je dostupan na mobitel za bilo kakvu pomoć u svojoj nadležnosti.

- Otkad radim ovaj posao, radim ga najbolje što mogu. Ja sam tu da budem na raspolaganju građanima i da ih zaštitim. Svakodnevno provjeravam haustore i automobile. Detaljan sam pa ih i savjetujem kako je najvažnije biti u dobrim susjedskim odnosima jer tada ti sigurno nitko neće provaliti u stan - kaže Roso, koji u policiji radi već 24 godine.

Kvartovski policajac u PP Medveščak je od 2004. godine. Roso je omiljen i među djecom iz kvartovskih vrtića. Kupuje im lizalice i čokolade. Uvijek ima vremena za njih i njihovih tisuću pitanja za ''stričeka policajca''.

>>> Policijska uprava zagrebačka i internetski portal www.24sata.hr biraju policajca mjeseca. Mnogi od njih zaslužili su ovo malo priznanje jer predano rade svoj posao, pošteni su, požrtvovni, riskiraju svoje živote. Neki od njih pomogli su i ljudima koji su bili u nevolji. Za to nisu tražili posebnu naknadu. Jednostavno rade svoj posao. Neki od njih dobit će malu nagradu PUZ-a i 24sata: o njima ćemo jednom na mjesec objaviti priču... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da  napravi reda
S FRANJOM NEMA LABAVO

Pedofilski skandal: Bozaniću, nazovi Papu da napravi reda

Vrh čileanske Katoličke crkve ponudio je Papi kolektivnu ostavku zbog pedofilskih skandala. Naši biskupi pak pedofilske skandale godinama guraju pod tepih

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u
NOVI EXPRESS

Udar na Brkića: Tajna trojka spremna je za puč u HDZ-u

Novi broj tjednika Express čitateljima daruje super knjigu, a na glavnoj temi Express otkriva tko je moćna trojka koja je pokušala čudovišni puč u HDZ-u
Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi
VEĆ DANAS

Ovo je pet stvari koje možete napraviti bolje u svojoj vezi

Vezu treba graditi, nositi se sa svakodnevnim problemima i situacijama i tražiti rješenja i kompromise. Kako "se održati" i što možete napraviti bolje već danas?