Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Civilna zaštita u akciji: Spasili 60 ovaca od poplave u Perušiću

U Općini Perušiću nisu proglašene mjere obrane od poplave, a u nedjelju je spašena stoka s livade okružene vodom kod sela Lipova Polja, doznaje se u utorak nakon sjednice općinskog Stožera Civilne zaštite

Foto: civilna-zastita.gov.hr/
2 komentara

Voda je razlivena uglavnom po poljoprivrednim površinama. Načelnik Stožera Mihael Kurteš je rekao Hini da je zbog podizanja razine vode u Lipovu Polju u nedjelju trebalo s livade okružene vodom spasiti ovce i krave. Čamcima je prevezeno 60 ovaca, a kroz vodu duboku više od metra provedeno je nekoliko krava. Jučer i noćas na tom je mjestu voda porasla za još pola metra, ali danas ne raste, polako i opada te su prohodne sve ceste, osim ceste Gornji Kosinj - Šušanj.

Za stanovnike Šušnja zato dežura jedan čamac postrojbe Civilne zaštite, a Crveni križ, HGSS Stanica Gospić i DVD Perušić samo su u pripravnosti.

Foto: civilna-zastita.gov.hr/

Civilna zaštita priopćila je danas da je nedjeljno spašavanje stoke "uspješan primjer koordiniranosti operativnih snaga Civilne zaštite, Stožera Civilne zaštite i Službe Civilne zaštite Gospić" te je upućena zahvala ekipama koje su na kiši i lošem vremenu odradile tu akciju i pokazale spremnost uoči zime i njezinih izazova. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message