Obavijesti

News

Komentari 177

Snažan napad na Belgorod: Šire se snimke eksplozija po gradu

Snažan napad na Belgorod: Šire se snimke eksplozija po gradu

Prema snimkama na društvenim mrežama, diljem grada došlo je do više eksplozija.

VIDEO

U tijeku je žestok napad na ruski Belgorod. Prema snimkama na društvenim mrežama, diljem grada došlo je do više eksplozija. 

-  Središte Belgoroda danas se našlo pod napadom Ukrajine. Prema preliminarnim informacijama, ubijeno je dvoje djece - kazao je guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov.

Kako pišu ruski mediji, ozlijeđeno je više ljudi. Ukrajinski projektili, tvrde Rusi, pogodili su dvije stambene zgrade.

- Vidjela sam trenutak udara. Tijekom granatiranja je u moj salon utrčala žena kako bi se sklonila. Bila je u stanju šoka.  - kazala je Oksana, koja radi u kozmetičkom salonu u centru grada.

Podsjetimo, u noći nakon najvećeg zračnog napada na Ukrajinu od početka rata, ruska vojska oborila je 32 ukrajinska drona iznad Moskve i ostalih dijelova zemlje, rekli su u subotu ruski vojni dužnosnici.

Dronove je presrela zračna obrana iznad ruskih oblasti Brjansk, Orjol i Kursk, u blizini ukrajinske granice, te iznad Moskovske oblasti, objavilo je ministarstvo obrane na Telegramu.

Ukrajinski napad dronovima uslijedio je nakon niza ruskih napada diljem Ukrajine u kojima je poginula najmanje 31 osoba, a 152 je ranjeno, a Kijev je priopćio da je to "jedan od najvećih raketnih napada na ukrajinske gradove i sela" otkad je Rusija pokrenula svoju invaziju u veljači 2022. godine.

Ukrajina nije službeno komentirala ni napade u subotu, no medij RBC-Ukraine prenosi izjave izvora da je Ukrajina gađala vojne mete u Belgorodu u odgovoru na rusko bombardiranje dan ranije.

Rusko ministarstvo obrane, kojeg prenosi Reuters, objavilo je da je protuzračna obrana u petak uništila 13 ukrajinskih raketa iznad južne oblasti Belgorod, Regionalni guverner je izvijestio o jednoj poginuloj osobi i četvero ranjenih.

Ministarstvo dodaje da je protuzračna obrana "osujetila pokušaj Kijeva da izvede teroristički napad".

Vjačeslav Gladkov, guverner Belgoroda, potvrdio je da je u tom napadu oštećeno i deset kuća te da je štetu pretrpjela i vodovodna infrastruktura.

Aleksander Bogomaz , guverner Brjanska, priopćio je da je iznad njegove oblasti srušeno šest dronova te da je "spriječen još jedan ukrajinski teroristički napad". U tom napadu nije bilo žrtava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...