Obavijesti

News

Komentari 579

U subotu izvlačenje letjelice. U Vladi sastanak, Plenković: Sve okolnosti detaljno istražujemo

U subotu izvlačenje letjelice. U Vladi sastanak, Plenković: Sve okolnosti detaljno istražujemo
6

Zagrepčane je u četvrtak navečer uznemirio glasan zvuk. Navodno je riječ o ukrajinskoj bespilotnoj letjelici Tu-141 koja je pala. Novinari 24sata prvi su stigli na teren...

Hitne službe potvrdile su nam informaciju da predmet koji je pao izgleda kao dio zrakoplovnog motora - padom je napravio krater promjera tri metra i metar dubine.

PRATITE UŽIVO: Što je palo na Jarun?

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
03:05

RUPA ČEKA OBILAZAK PLENKOVIĆA

Za oko pet sati premijer Andrej Plenković s članovima Vlade obići će mjesto na koje je pala letjelica. U petak navečer ministar obrane Mario Banožić izjavio je da zna otkud je letjelica došla te da će više informacija biti spremno ujutro. 

Pa pričekajmo...

22:55

Banožić: Znamo odakle je došla letjelica

Ministar obrane u dnevniku NOVE Tv komentirao je situaciju s padom letjelice na Jarunu. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.15

'Kako da Matej izađe?' Nakon pobune studenata u domu 'Stjepan Radić' otvorili ulaze

Letjelica koja je u četvrtak navečer pala pored Studentskog doma 'Stjepan Radić' u Zagrebu posebno je zabrinula studente koji žive u domu. Naime, po nalogu Uprave Studentskog centra nakon 22 sata svake večeri zaključavaju vrata evakuacijskih stubišta u paviljonima no, zaključani su i izlazi iz dvorišta studentskog doma. Zbog epidemioloških mjera otvoren je samo glavni ulaz, koji se nalazi upravo par metara dalje od mjesta gdje je pala letjelica.

Više pročitajte OVDJE.

22.10

EKSKLUZIVNO Letjelica je u Zagrebu završila zbog greške navigacijskog sustava

Kako doznajemo iz izvora bliskih istrazi pada letjelice koja je u četvrtak pala u Zagrebu, TU-141 pripada ukrajinskoj vojsci. Radi se o letjelici koja je teška više od šest tona i duža od 14 metara. Raspon krila joj je oko četiri metra. 

Više pročitajte OVDJE.

21.13

Akrap: Dogodio se ozbiljan incident, no Zagreb nije bio cilj

Gordan Akrap s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba za HTV komentirao je sinoćnji pad bespilotne letjelice na Jarunu kod Studentskog doma "Stjepan Radić" u Zagrebu, istragu, kao i obranu Republike Hrvatske.

- Radi se o ozbiljnom incidentu, međutim Zagreb nije bio cilj, kao ni RH. Radi se o besposadnoj letjelici kojoj su se aktivirali padobrani nakon što se potrošilo njeno pogonsko gorivo. Srećom se srušila na nenaseljeni dio područja gdje nije mogla nanijeti štetu. Ono što je bitno reći je da se radi o besposadnoj letjelici starijeg tipa proizvodnje, starijih tehničko-taktičkih osobina. Zahvaljujući tome se vrlo vjerojatno s izuzetno visokom razinom preciznosti može utvrditi točka s koje je ona izgubila, ili njeni piloti, kontrolu nad njom pa je ona nastavila kretanje po pravocrtnoj liniji ili one upućene. Potrebno je pričekati rezultate istrage koja se provodi i u Rumunjskoj, Mađarskoj, a posebno u Hrvatskoj, kako bi se utvrdio točan trajektorij ove letjelice - istaknuo je.

- Istragom se može utvrditi prostor i područje s vrlo visokom razinom preciznosti, odakle je ona krenula. A s istragom sadržaja koji ona ima na sebi; je li imala određene senzore, memorijske podatke ili ih nije imala, može se utvrditi, također s visokom razinom izvjesnosti, njena namjera - rekao je.

- Teško je predvidjeti koliko bi istraga mogla potrajati jer postoje stručnjaci u RH i na razini NATO saveza koji imaju mogućnosti i sredstva, koji će to sigurno u najbržem mogućem vremenu napraviti - tvrdi.

Komentari 579