Obavijesti

News

Komentari 23

Snijeg, minusi i orkanska bura: Na snazi crveni alarm za vikend

Snijeg, minusi i orkanska bura: Na snazi crveni alarm za vikend

Nakon najavljenog snijega koji je pao u petak diljem Hrvatske, DHZM izdao je upozorenja za orkanske udare bure, snijeg i poledicu

VIDEO

Snježni pokrivač probudio je u petak građane diljem Hrvatske. Vremenske neprilike zadale su veliku glavobolju vozačima. Od jutra, snijeg je okovao veliki dio prometnica zbog čega su nastale brojne gužve i zastoji, pa i niz prometnih nesreća.

POGLEDAJTE VIDEO: Snježni uvjeti na A1

Pokretanje videa...

Snježni uvjeti na autocesti A1 01:01

Crveni meteoalarm bio je upaljen za petak za kada je bile najavljena velika promjena vremena. Vrijeme se u tren promijenilo s temperatura i do 15 °C i jakog juga sve do debelih minusa i nekoliko centimetara snijega diljem zemlje.

Hrvatska se crveni i u subotu - za riječku regiju i Kvarner na snazi crveni meteoalarm, koji označava da je vrijeme izuzetno opasno. Na snazi je zbog vjetra, mogući su udari od 90 do 180 km/h, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

- Poduzmite mjere za samozaštitu. Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom - savjetuju meteorolozi.

POGLEDAJTE VIDEO: Snijeg i olujni udari bure u Rijeci

Pokretanje videa...

Snijeg u Rijeci 01:59

Narančasti alarm, koji znači da je vrijeme opasno, na snazi je za kninsku regiju zbog vjetra i snijega te poledice, a za splitsku zbog vjetra.

- Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom - stoji u prognozi za splitsku i kninsku regiju.

Za zagrebačku, karlovačku i dubrovačku regiju za sutra je na snazi žuti meteoalarm.

Što se tiče obalne Hrvatske, crveni meteoalarm za sutra je oglašen za Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal. Zapadna obala Istre, sjeverna, srednja i južna Dalmacija su u 'narančastom'. Za sva obalna područja upozorenje je na snazi zbog vjetra.

- U većini krajeva pretežno sunčano, ujutro ponegdje u unutrašnjosti moguća magla. Oblačnije će se zadržati na jugu zemlje gdje će još u prvom dijelu dana biti mjestimične kiše, ali ponegdje i susnježice i snijega - pišu iz DHMZ-a i nastavljaju:

POGLEDAJTE VIDEO: Snijeg na Cresu

Pokretanje videa...

snijeg na cresu 00:33

Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak sjeverni. Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, podno Velebita lokalno i s orkanskim udarima. Jutarnja temperatura zraka od -9 do -4, duž obale i na otocima između -1 i 4, na jugu oko 7 °C. Najviša dnevna uglavnom od -1 do 4, na Jadranu između 5 i 10 °C - javlja DHMZ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.