Obavijesti

News

Komentari 41

Snijeg pada u Lici i Slavoniji, u Dalmaciji popodne olujna bura

Snijeg pada u Lici i Slavoniji, u Dalmaciji popodne olujna bura
4

"Sveta Kata, snijeg na vrata": Prvi snijeg počeo je padati u Slavoniji i Baranji. Hladno i vjetrovito bit će idućih par dana. U utorak se snijeg očekuje u gorju, ali i u Slavoniji

VIDEO

Hladnim i djelomično sunčanim vremenom započeo je tjedan. Na Zavižanu je u ponedjeljak izmjereno -5, a na Sljemenu -3 Celzija. 

U Slavoniji, Posavini i Lici povremeno se očekuje većinom slaba kiša, zatim i snijeg. No pravog i obilnijeg snijega ipak neće biti ni narednih dana. Snijeg koji će pasti neće se hvatati, a mogućih snježnih pokrivača bit će u gorjima.

- Vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima od kiše u većem dijelu zemlje, a na cestama u višem gorju Like i Gorskoga kotara upozoravamo na moguć snijeg - kazali su iz HAK-a.

Blagdan Svete Katarine obilježava se 25. studenog, a  prema pučkom kalendaru označavao je posljednje dane jeseni i početak zime

Prvi snijeg počeo je padati i u Slavoniji. 

Iz HAK-a upozoravaju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti i drže razmak između vozila. Granični prijelazi Mihanović Dol i Plavić zatvoreni su za sav promet zbog poplave.

Zbog vjetra su zatvorene i trajektne linije Sumartin-Makarska, Split-Vela Luka, Stinica-Mišnjak i Stinica-Stara Novalja te katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, kao i brodska linija Mali Lošinj-Srakane Vele-Unije-Susak-Mali Lošin.

Jadranskom magistralom (D8) između Podgore i Tučepa, zbog odrona, vozi se naizmjence jednim trakom, a Dionicom Jadranske magistrale (D8) od Senja do Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupinu vozila).

Tijekom dana će se na Jadranu proširiti jaka i olujna bura duž cijele obale, a temperatura će biti od 5 do 10 Celzija. U kopnenom dijelu zemlje promjenjivo oblačno bit će cijeli dan s dnevnom temperaturom do 5 Celzija no uz jak sjeverni vjetar činit će se i hladnije. 

Sa smirivanjem vremena stiže i osjetno zahladnjenje tako da će se u unutrašnjosti ujutro mjeriti od -2 do 2°C, na moru između 5 i 11°C. 

Hladno i vjetrovito bit će idućih par dana. U utorak se snijeg očekuje u gorju, ali i u Slavoniji. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, ali osjetno hladnije nego prethodnih dana, osobito ujutro. Podno obalnih planina moguć je snijeg nošen burom, piše Meteo-info.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C