Obavijesti

News

Komentari 19

Snijeg pao u Italiji i Austriji: 'Može ga biti i do pola metra'

Snijeg pao u Italiji i Austriji: 'Može ga biti i do pola metra'
1

U Hrvatskoj će tijekom današnjeg dana kiša postupno prestati, a poslijepodne će se i razvedriti. Sutra će biti pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku

Ovaj vikend Hrvatskoj je donio kišu, ponegdje i obilniju uz zamjetan pad temperature. I dok smo mi lagao zakoračili u jesen, u austrijskim i talijanskim alpama ugođaj je pravi zimski. Tamo je, naime, jučer padao snijeg, a riječ je o prvim snježnim pahuljama ove sezone. 

Kako piše MBS, u područjima iznad 1200 metara nadmorske visine očekuje se do 30 centimetra snijega dok bi ga iznad 2500 metara moglo biti i preko 50 centimerara. 

Vrijeme će se smiriti tijekom utorka i srijede.

U Hrvatskoj će tijekom današnjeg dana kiša postupno prestati, a poslijepodne će se i razvedriti. Sutra će biti pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku, a u unutrašnjosti u noći i ujutro mjestimice i maglu.

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu slaba i umjerena bura i istočnjak, na sjevernom dijelu navečer u jačanju. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 8 do 13, na Jadranu između 16 i 21 °C. Najviša dnevna od 20 do 25, u Dalmaciji i do 28 °C, prognozira DHMZ. 

U četvrtak je ponovno moguća kiša, a od idućeg vikenda, kako pokazuju sadašnje prognoze, trebalo bit biti stabilnije i nešto toplije.

Pokretanje videa ...