Obavijesti

News

Komentari 126

Ukrajinci guraju protuofenzivu na jugu. Lukašenko: Rat bi se mogao završiti u tjedan dana

Ukrajinci guraju protuofenzivu na jugu. Lukašenko: Rat bi se mogao završiti u tjedan dana

Satelitske snimke pokazuju da je Rusija povećala broj strateških nuklearnih bombardera koji su stacionirani u ruskoj zračnoj bazi Olenija na sjeveru zemlje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.50

Ruski hakeri blokirali internetske stranice bugarske vlade

Ruski hakeri paralizirali su niz bugarskih vladinih internetskih stranica u kibernetičkom napadu širokih razmjera, rekao je istražitelj u subotu.

Nakon napada, internetske stranice predsjednika, vlade, ključnih ministara i Ustavnog suda u Bugarskoj postale su nedostupne ili su mogle raditi, ali vrlo usporeno, prema riječima službenih izvora.

"Hakerski napad je došao s teritorija Ruske Federacije", rekao je čelnik bugarske istražiteljske agencije, Borislav Sarafov.

"Ovo je napad na bugarsku državu", rekao je glavni tužitelj Ivan Ghev, koji je napad opisao kao "ozbiljan problem". Kao dio europske obitelji, Bugarska brani europske vrijednosti, rekao je, dodavši da je "normalno" da to također ima posljedice.

Bugarska pruža Ukrajini humanitarnu pomoć dok Rusija nastavlja bombardirati tu zemlju. Bugarska također prima Ukrajince koji bježe od rata.

Kibernetički napad na bugarske institucije nije utjecao na bilo kakav sadržaj ili osobne podatke, reklo je ministarstvo za digitalne poslove dodavši da su napadi zaustavljeni.

22.36

Ukrajina: Odbili smo ruske napade kod 11 naselja

Ukrajinska vojska večeras je objavila da je odbila ruske napade kod 11 naselja, prenosi Kyiv Independent.

 

 

22.03

Masakr u ruskoj vojnoj bazi u Belgorodu, ubijeno najmanje 11 ljudi: 'Napali su nas teroristi'.

>>> Više pročitajte OVDJE...

21.28

Ukrajinci zamoljeni da štede struju nakon novog raketnog napada na elektranu

Ukrajinske vlasti pozivaju građane na štednju električne energije nakon novog raketnog napada na elektranu u predgrađu Kijeva.

>>> Više pročitajte OVDJE...

20.35

Musk se predomislio

Elon Musk, najbogatiji čovjek na svijetu i osnivač SpaceX-a, predomislio se u vezi nedavne odluke da više ne financira internet Ukrajincima putem svog sustava Starlink. Objavio je to na Twitteru.

- I kvragu... iako Starlink i dalje gubi novac, a druge kompanije dobivaju milijarde dolara poreznih obveznika, nastavit ćemo besplatno financirati ukrajinsku vladu - napisao je Musk.

 

Komentari 126