Obavijesti

News

Komentari 90

Šok i nevjerica: Štedljivi Bauk počastio kolačem i platio račun

Šok i nevjerica:  Štedljivi Bauk počastio kolačem i platio račun
1

Bračanin Arsen Bauk poznat je po svojoj štedljivosti pa je šokirao kada je u petak počastio kolačem Ivana Pernara i Sabinu Glasovac: 'Da je bio ručak u pitanju, dobro bih razmislio'

VIDEO

Ivan Pernar pomiče sve granice na političkoj sceni, a novi uspjeh je zabilježio prošli petak nakon sjednice Sabora. Tada je na kolače u poznatu zagrebačku slastičarnicu u Ilici pozvao SDP-ovu zastupnicu Sabinu Glasovac, a pridružio im se član predsjedništva SDP-a Arsen Bauk. 

Jedan od najštedljivijih političara u Hrvatskoj na opće iznenađenje platio račun, jednu “švarcvaldicu”, bečku kremšnitu i čokoladnu tortu.  

- Da je bio u pitanju ručak, dobro bi razmislio - rekao je Bauk za 24sata. Vjerojatno je i on čuo da će zastupnicima rasti plaće.

Već je dobro poznata stvar kako Bauka prati glas da je jako štedljiv. Osim toga, dolazi s Brača, a taj otok je poznat po ljudima koji se teško odvajaju od svog novca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kolegici donio litru ulja u plastičnoj boci od litre i pol

Ovo su samo neki primjeri Baukove 'šparnosti' koje je i sam svojedobno u intervjuu za Telegram javno priznao.

Tako ga je jednom prilikom jedna kolegica iz stranke, koja je čula da Baukova obitelj uzgaja masline, zamolila za litru ulja. Bauk joj je donio. Ali donio joj je točno litru maslinova ulja u plastičnoj boci od litre i pol. Bauk je na to kazao da to treba shvatiti više kao umjetnički izričaj, onako filozofski, je li boca polupuna ili poluprazna. 

Bauk je sam priznaje da je uštedio dosta novca.

- Ali moja imovinska kartica je gotovo prazna. Ja sam jedan od političara s najmanje imovine - kazao je Bauk za Telegram. 

Od Obersnela posudio japanke za godišnji!?

Još je nevjerojatnija priča, koju je Bauk potvrdio da je istinita, da je jedno ljeto na Bolu od gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela posudio japanke za godišnji odmor.

- Ali sam mu ih pošteno vratio - kaže Bauk.

Odahnuo kada je saznao da ne mora platiti kaznu

A tu je i priča prema kojoj je Bauk, dok je bio ministar, tražio mišljenje nadležnih službi tko je odgovorna osoba ministarstva kada su poreznici utvrdili da se u čajnoj kuhinji Ministarstva uprave služe pića bez izdavanja fiskalnog računa i tražili plaćanje novčane kazne od odgovorne osobe. Navodno je Bauku laknulo kad se utvrdilo da bi novčanu kaznu trebao platiti glavni tajnik ministarstva, a ne ministar, odnosno on.

- To je djelomično točno. Ti su porezni inspektori bili na nekom seminaru u zgradi našeg ministarstva. Pet dana su dolazili u čajnu kuhinju i zadnji dan su izvadili značke. Prijavili su nas jer nisu dobili fiskalni račun. Naravno da smo napisali prigovor na to koji je prihvaćen. Nismo trebali izdati, ne fiskalni, nego nikakav račun, a porezna uopće nije bila nadležna za takvu vrstu poslovanja. Inače su u zapisniku bili napisali da smo neprofitna organizacija zbog čega bi ih trebalo ponovo poslati na državni stručni ispit. I točno je da je odgovorna osoba glavni tajnik, a ne ministar. Ali kazna nije velika. Mislim, tisuću kuna. Mogu vam pokazati to rješenje - kazao je tada Bauk.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...