Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
67 komentara

Šok! Učitelji u 14 škola u petak doznali da su ostali bez posla...

Ove godine uredi državne uprave 16 županija Ministarstvu su uputili čak 191 zahtjev za ustroj razrednih tijela s manjim brojem učenika

67 komentara

Zbog manjka broja djece 14 osnovnih škola dobilo je odbijenice Ministarstva obrazovanja za ustroj razreda s manjim brojem učenika, a nastavnici koji nisu zbrinuti na radu u drugim školama postali su tehnološki višak, piše u utorak Jutarnji list.

U ovom trenutku nije poznata brojka koliko je takvih, no problem je, potvrđuju u školama, što su im odbijenice Ministarstva stizale doslovce u 5 do 12. U školama su ih primali krajem prošlog tjedna, pri čemu je rok za prijavu tehnoloških viškova istekao 31. kolovoza.

BIJELA KUGA KOD IMOTSKOG Zatvorili su im školu: 'Tu smo naučili prva slova, žao nam je'

Ove godine uredi državne uprave 16 županija Ministarstvu su uputili čak 191 zahtjev za ustroj razrednih tijela s manjim brojem učenika. Prema informacijama Ministarstva, 160 osnovnih škola dobilo je traženu suglasnost, no ona je uskraćena u 14 osnovnih škola, a 17 škola dobilo je djelomičnu suglasnost.

PRESJEK PO ŽUPANIJAMA Ujednačeno školstvo? Školama na Jadranu iz kase daju manje

- Nažalost, zbog smanjenja broja učenika neki od učitelja moraju biti iskazani viškom. U skladu s propisima, učitelja koji je iskazan viškom zbrinjava se sukladno odredbama zakona i kolektivnog ugovora - kažu u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Ne preciziraju zašto su suglasnosti kasno stizale, nego napominju da se svake godine većina suglasnosti rješava i tijekom srpnja i kolovoza, piše Jutarnji list u utorak.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message