Obavijesti

News

Komentari 144

Huligani ponovno na ulicama, vikali: London je večeras naš!

Huligani ponovno na ulicama, vikali: London je večeras naš!
20

Mladić (26) koji je u ponedjeljak ranjen u nemirima u Croydonu je umro u bolnici, javlja BBC. U njega su pucali dok je bio u automobilu. Sukobilo je devetero ljudi

VIDEO

Britanska policija objavila je kako je do sada uhićeno 563 ljudi, a protiv 105 će podignuti optužnicu zbog nereda na ulicama Londona. Ozlijeđeno je 111 policajaca. Neredi su se nakon Londona i Birminghama proširili i na Bristol, Liverpool i Nottingham. Huligani su vikali: "Vi ste bogati, mi smo siromašni. Večeras je London naš!"

Prema pisanju britanskih medija, pištolj koji je Mark Duggan navodno koristio u pucnjavi s policijom uopće nije bio korišten. Njegova smrt je, podsjetimo, bila okidač za nerede u Londonu.

Bande koje već četiri dana pale i pljačkaju po engleskim gradovima napadaju i slučajne prolaznike i kradu im sve. Neke su čak natjerali da se skinu i predaju im svoju odjeću. Kamere su snimile golu ženu koja u Londonu razgovara s policajcem kao i mladića kojeg je razbojnik upravo natjerao da mu preda majicu i hlače.  

Na YouTubeu je objavljen i video na kojem ozlijeđeni mladić briše krv koja mu curi iz nosa. Za to vrijeme dva mlada pljačkaša su otvorili ruksak na njegovim leđima. Ukrali su nekoliko predmeta i pobjegli. 

Preminuo mladić

Mladić (26) koji je u ponedjeljak ranjen u nemirima u Croydonu je umro u bolnici, javlja BBC. U njega su pucali dok je bio u automobilu. Policija je objavila kako je došao s grupom prijatelja te da su se sukobili s devetero ljudi. Sukob je prerastao u potjeru vozilima u kojoj je došlo do smrtonosne pucnjave.

Neredi se šire, sve više uhićenih

Neredi u Londonu trajali su i treću noć, a proširili su se i na Liverpool te Birmingham. Manji nemiri zabilježeni su i u Bristolu i Manchesteru. Britanski premijer zbog svega je odlučio prekinuti godišnji te će na sastanku okupiti krizni stožer vlade.

Cameron: To je čisto nasilje i moramo mu se suprotstaviti 

David Cameron, britanski premijer, se ranije vratio s godišnjeg odmora u Italiji te je u utorak vodio sjednicu kriznog stožera vlade. Odlučili su kako će na ulice Londona izaći još 10.000 policajca pa će ih ukupno biti 16.000. Cameron je rekao i kako je riječ o čistom nasilju kojem se moraju suprotstaviti. 

- Pravda će biti zadovoljena i ti će ljudi vidjeti posljedice svojih djela - rekao je Cameron, javlja MSNBC.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.